01 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Σχετικά με το περιστατικό  του τραυματισμού μαθητή του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, συνέπεια της πτώσης παραθύρου, η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού εκφράζει αρχικά την ανακούφισή της για την αποφυγή σοβαρού τραυματισμού του μαθητή.
Όμως τα ευχολόγια δεν αποτελούν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που δημιούργησε το περιστατικό και δεν αρκούν για την πρόληψη νέων. Η  Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού  απαιτεί να δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος και παράλληλα να ενημερωθεί για τις άμεσες κινήσεις από πλευράς αρμοδίων για την αποφυγή άλλου περιστατικού.

Η Ένωση Γονέων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης/6/2016, ζητήσε «...να δοθεί προτεραιότητα στην συντήρηση και τις επισκευές των σχολείων, με στόχο την κάλυψη όλων των καταγεγγραμένων αναγκών τους...», ενώ  στην Έκθεση Αποτύπωσης Υλικοτεχνικών Αναγκών των Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η οποία κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2017 στις Τ.Υ. του Δήμου, αναφέρεται  ξεκάθαρα στην ανάγκη να δοθεί : «απόλυτη προτεραιότητα όλων και με όλους τους δυνατούς τρόπους η έγκαιρη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων».  Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων  για την δημιουργία φακέλων  «για κάθε σχολική μονάδα με παράλληλα φύλλα εργασιών, όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες για επισκευές και συντήρηση και οι εργασίες που θα εκτελούνται  να παρακολουθούνται από έναν αρμόδιο μηχανικό του Δήμου».

Ζητούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν την ευθύνη για το περιστατικό και για να μην υπάρξουν άλλα παρόμοια περιστατικά.  Απαιτούμε  να προγραμματιστούν, άμεσα, όλες οι εργασίες που αφορούν σε θέματα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα σχολεία του δήμου μας.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...