27 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘ



ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘ με θέμα την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων της Γ΄Λυκείου από την  Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, από μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων Γονέων του Βορείου Τομέα της Ομοσπονδίας (Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου,  Παπάγου-Χολαργού, Χαλανδρίου), με την πολυπληθή συμμετοχή Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων (3ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, 2ου ΓΕΛ Χολαργού), εκπροσώπων της ΕΛΜΕ  της  περιοχής και πολλών μαθητών του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου.
Μετά από αναμονή δυο, σχεδόν ωρών, οι εκπρόσωποι μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, προελάσαν στην αυλή του ΥΠΕΘ και έφτασαν στην είσοδο του κτιρίου, απαιτώντας να συναντήσουν κάποιον αρμόδιο προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.
Κατόπιν τούτου, συνεργάτες του Υπουργού (κ.κ. Σάμιος Γ και Μηλιώνης Χρ.) δέχτηκαν μια αντιπροσωπεία 15 εκπροσώπων μας.
Στη συνάντηση που ακολούθησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδία δήλωσε πως είναι απαράδεκτη η κατάργηση τμημάτων απαιτώντας  το  δικαίωμα  κάθε μαθητή στην μόρφωση  χωρίς  κανένα  φραγμό, ενώ στην συνέχεια οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν επιχειρηματολογία κατά της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων τονίζοντας ότι  ούτε  θα εξοικονομήσει πόρους αλλά θα αλλάξει τον υπάρχοντα σχολικό προγραμματισμό  και  ουσιαστικά απαξιώνει την προσπάθεια των μαθητών προσθέτοντας βάρος στην ψυχολογία τους. Όλοι επισήμαναν  ότι αυτό δεν  εξυπηρετεί τους αυτονόητους εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά  τους εμποδίζει. Εκπρόσωπος  της ΕΛΜΕ  επιπλέον  τόνισε  ότι  η κατάργηση  τμημάτων είναι  πολιτική ευθύνη  του ΥΠΕΘ όπως  και  η συνολικότερη σημερινή κατάσταση στα  σχολεία (κτηριακό, νέο λύκειο, προσλήψεις   μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού).
Η αντιπροσωπεία των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών δήλωσαν  ότι  θα  συνεχίσουν  την διεκδίκηση  τους μέχρι  :
·         Να μην υπάρξει καμία κατάργηση ολιγομελούς τμήματος.
·         Να προχωρήσει τώρα το ΥΠΕΘ στην αλλαγή του σχετικού νόμου.
Η συνάντηση έκλεισε με την εμφανή αμηχανία των συνεργατών του Υπουργού, όταν στάθηκαν χωρίς απάντηση στο επίμονο ερώτημα των μαθητών που ζήτησαν να μάθουν την λογική που υπάρχει πίσω από την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και ειδικά αυτών της Γ΄Λυκείου ενώ η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε πως απαιτείται να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση για το θέμα την Παρασκευή 28/9, στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ.
                                                                                                27-9-2018

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...