02 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑH πρόσφατη μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού από 18θέσιο σε 19θέσιο, ενώ δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα διδασκαλίας,(περίτρανη απόδειξη αυτού είναι το γεγονός της εντολής της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης και στη συνέχεια της σύμφωνης γνώμης της δημοτικής αρχής για την χρήση, ως αιθουσών διδασκαλίας, χώρων που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του σχολείου), αναδεικνύει για άλλη μια φορά το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Αναφερόμαστε σε  αίθουσες διδασκαλίας προκάτ, αίθουσες διδασκαλίας που έχουν δημιουργηθεί σε δώματα, σε ταράτσες σχολείων, αίθουσες διδασκαλίας που έχουν «δημιουργηθεί» καταργώντας γραφεία διευθυντών, χώρους εκδηλώσεων, τραπεζαρίες, βιβλιοθήκες,  διαδρόμους, αποθήκες αλλά και αίθουσες εκδηλώσεων και γυμναστηρίων που έχουν μετατραπεί σε νηπιαγωγεία.
Αυτή η κατάσταση που απέχει πολύ από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, έχει ως βάση, τις διαχρονικές ελλείψεις σε νέα σχολικά κτίρια που να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου μας.
Η θέση της Ένωσής μας, είναι ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται να στεγάζονται σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, και αποτελεί πάγιο αίτημά μας ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να μην ξεπερνάει τους 15.Αίτημα που ταυτίζεται με την πάγια διεκδίκηση του γονεϊκού κινήματος.
 Θεωρούμε ότι η επίλυση του προβλήματος απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ιδρυθούν νέες σχολικές εγκαταστάσεις, να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες και να αποδοθούν στα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα όλες οι αίθουσες ειδικών χρήσεων που έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας. Για τον λόγο αυτό έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, ΚΤΥΠ, Δήμος).
Επιπλέον, έχοντας τονίσει ότι είμαστε υπέρ της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, με την ανάγκη να συνοδεύεται από τα κατάλληλα μέτρα (χρηματοδότηση, προσωπικό, κτιριακές εγκαταστάσεις) για την εύρυθμη λειτουργία και εφαρμογή της από τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμος), θεωρούμε επιβεβλημένο να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει προσεκτικός σχεδιασμός με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και στο Δήμο μας το σχολικό έτος 2020-2021.

Το Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...