03 Δεκεμβρίου 2019

«Από το Α έως το Ω» Μια Ακαδημία για ΓονείςΓια πρώτη χρονιά θα υλοποιηθεί στην Αγ. Παρασκευή το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας,  μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού Παπάγου - Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων  Αγ. Παρασκευής και την Ένωση Συλλόγων Γονέων  Μαθητών Παπάγου Χολαργού και με τη συνεργασία των φορέων του προγράμματος: την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία»,  το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.),  της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως την εφηβική ηλικία. Περιλαμβάνειδίωρες διαδραστικές συναντήσεις, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους.
 Οργανωτική υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» στην  Αγ.Παρασκευή, είναι η κ. Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε.Β΄Αθήνας, Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει με ομιλίες, για θέματα κατανόησης των αλλαγών που επιφέρει η εφηβεία στην επικοινωνία της οικογένειας και τη σύνδεση του εαυτού μέσα στην κοινότητα, ο κ. Καραμπέτσος Χάρης, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Υπεύθυνος  του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Αργώ»των Δήμων ΧολαργούΠαπάγου - Αγ. Παρασκευής, που φιλοξενεί και τις συναντήσεις του Προγράμματος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, ημέρα Δευτέρα  και ώρες
 18.00 – 20.00 στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», Λ.Μεσογείων 392, Αγ. Παρασκευή( 3ος όροφος).
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικώς στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ» στα τηλ. 210.6561466 & 210.6520505.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα με τη ατζέντα των συναντήσεωνκαι τους ομιλητές /ομιλήτριες θα ανακοινωθείσύντομα.

Το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το δείτε και εδώ -> «Από το Α έως το Ω»Μια Ακαδημία για ΓονείςΣύσταση σε σώμα νέου ΔΣ Ένωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, όπως αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα, της 15ης Μαρτίου 2023 είναι: Π...