13 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Η Ένωση Γονέων Παπάγου- Χολαργού εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία για όλες και όλους.

Ευχόμαστε στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνουμε, με την υγειονομική και οικονομική κρίση να βρίσκονται σε εξέλιξη δημιουργώντας μας πρόσθετες δυσκολίες, να προχωρήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, με τα παιδιά μας γερά και δυνατά στα σχολεία και εμάς συμπαραστάτες τους για να βαδίσουν στο δρόμο της γνώσης και της μόρφωσης.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις ώρες πριν από το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει σχετικά με τους όρους που θα ανοίξουν τα σχολεία ώστε να εξασφαλίζουν πάνω απ’ όλα την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των οικείων τους, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ανησυχούμε γιατί παρότι υπήρχε όλος ο απαραίτητος χρόνος για να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, η χρονιά ξεκινάει με σοβαρά προβλήματα, καθώς στο Δήμο μας όπως και συνολικότερα, τα σχολεία προγραμματίζεται να λειτουργήσουν με τμήματα των 22, 25 ακόμα και 27 μαθητών, με αποφάσεις που  μεγαλώνουν το συνωστισμό (π.χ. μεταστέγαση 2 τάξεων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο), με ελλείψεις στην καθαριότητα καθώς σε αρκετές των περιπτώσεων φαίνεται ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τον αναγκαίο σχολαστικό καθαρισμό (σύμφωνα με τις οδηγίες που το υπουργείο έχει στείλει), με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών να μην έχουν ολοκληρωθεί ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό από την 1η μέρα των μαθημάτων.

Ακόμα και το μόνο ουσιαστικά μέτρο που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τη δωρεάν διάθεση μασκών στους μαθητές, δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα υλοποιηθεί από την 1η μέρα έναρξης των μαθημάτων, ώστε κάθε μαθητής να προμηθευτεί τις μάσκες του κατά την προσέλευσή του στο σχολείο.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται τα όποια μέτρα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία και για την προστασία των παιδιών και εκπαιδευτικών.

Σε περίπτωση που δεν τηρούνται τη Δευτέρα 14/9 ούτε τα στοιχειώδη μέτρα που έχουν εξαγγελθεί (παραλαβή μασκών από τους μαθητές κατά την είσοδο στα σχολεία, επάρκεια σε αντισηπτικά- απολυμαντικά, πραγματοποίηση τις προηγούμενες ημέρες απολυμάνσεων- απεντομώσεων, επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα για σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση  αιθουσών, κοινόχρηστων χώρων, επιφανειών), να έρθουν σε επικοινωνία με την Ένωση Γονέων, να ενημερώσουν τους γονείς ότι δεν πληρούνται οι όροι υγιεινής-πρόληψης που ανακοίνωσε το Υπουργείο και να αποφασίσουν συλλογικά για τις ενέργειες προστασίας της υγείας των παιδιών και να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στο Δήμο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να πάρουν μέρος σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης για ενημέρωση- συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και τις αρχαιρεσίες των Συλλόγων την Τρίτη 15/9/20, στις 19.30 στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου Παπάγου (Κύπρου 4) και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής την Πέμπτη 17/9/20, στις 18.30, στα Προπύλαια.

Η υγεία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας καθώς και των οικείων τους πρέπει να προστατευθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων                        Σεπτέμβριος 2020


​Σχολεία χωρίς πιστοποιητικά ασφαλείας και υπό απειλή διακοπής ρεύματος!

Ως Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού αισθανόμαστε εξοργισμένοι.  Τόσο η Ένωση Γονέων όσο και Σύλλογοι Γονέων της περιοχής έχουμε θέσει επανειλημ...