07 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της 6ης/10/2020


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης με σκοπό την διεκδίκηση κοινών αιτημάτων. 

Δυναμική η παρουσία των μαθητών στις διαδρομές που διέσχισαν από τα σχολεία τους μέχρι τον προκαθορισμένο τόπο συνάντησης , το Δημαρχείο. 

Αντιπροσωπεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Τράκας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μάνου Μαυρικάκη , στον οποίο επιδόθηκε το κείμενο του Ψηφίσματος που έχει ως εξής: 

“Κατά την διάρκεια του ενός , σχεδόν, μήνα λειτουργίας των σχολείων, έχει διαπιστωθεί από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καλή λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτό επικαιροποιούμε τα αιτήματά μας, αιτήματα που είναι κοινά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καταλήγωντας ότι ζητούμε άμεσα: • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών με πάγιο αίτημα τους 15 μαθητές ανά μήμα. • κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. • μέτρα υγιεινής και απολύμανσης για την ασφάλεια στα σχολεία (με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). • δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα. Επιπλέον ζητούμε την αποσυμφόρηση που δημιουργείται από την συστέγαση του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με δυο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και την μετακίνηση της Γ’ Λυκείου Χολαργού από το εργoτάξιο. Ζητούμε επίσης άμεσα το σπάσιμο των τμημάτων του 2ου Γυμνασίου, αλλά και του 2ου Λυκείου Χολαργού, όπου ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών και εκπαιδευτικών, εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές.” 

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των μαθητών, παρουσίασαν το ζήτημα της καθαριότητας και της απολύμανσης των σχολείων, τονίζοντας ότι το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που έχουν ορισθεί από τους ειδικούς, κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του δήμου, ενημερώνοντας για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να επεκτείνει το ωράριο όλων των καθαριστών μερικής απασχόλησης σε πλήρους και υποσχέθηκαν να στείλουν στο 2ο Λύκειο και στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού από έναν καθαριστή μερικής απασχόλησης, καταλήγοντας ότι με αυτές τις κινήσεις, από πλευράς του δήμου, εξαντλούνται οι δυνατότητες που προσφέρει η νομοθεσία. Στο σημείο αυτό οι εκπρόσωποι των γονέων ζήτησαν από τον δήμο και να καταγγείλει το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων δεν είναι αρκετός για το είδος της καθαριότητας που ορίζουν οι σχετικοί εγκύκλιοι και να ζητήσει περισσότερους καθαριστές. Εκπρόσωπος των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χολαργού αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την συστέγαση τμημάτων του Λυκείου στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, καθώς και στο γεγονός ότι η Γ΄Λυκείου παραμένει στο εργοτάξιο. Η απάντηση των εκπροσώπων του δήμου ήταν, για άλλη μια φορά, ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, ενώ το Αντιδήμαρχος κος Τράκας, δήλωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμη η μια πτέρυγα του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και θα γίνει μεταφορά των τμημάτων της Β΄Λυκείου. 

Στο σημείο αυτό και αφού ο Αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι η Διεύθυνση του 1 ου ΓΕΛ Χολαργού, ζήτησε στο πλαίσιο σχολικού συμβουλίου να αποφασίσουν οι μαθητές της Β΄Λυκείου για το αν θέλουν να μεταφερθούν στο εργοτάξιο τώρα ή να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, οι εκπρόσωποι μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών, επισήμαναν ότι είναι απαράδεκτο να μετακυλίεται η ευθύνη στους μαθητές της Β λυκείου για να αποφασίσουν αν θα κάνουν μάθημα στο γυμνάσιο ή στο εργοτάξιο. 

Εκπρόσωποι των μαθητών αναφέρθηκαν στα τμήματα των 26-27 μαθητών σε 2 ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Χολαργού και στην ύπαρξη κενών αιθουσών στα σχολεία τους και την δυνατότητα διάσπασης των τμημάτων, αλλά η δημοτική αρχή δήλωσε αναρμόδια επί του θέματος. 

Εν κατακλείδι, ζητήθηκε από την δημοτική αρχή να σταθεί στο πλευρό των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε ότι αφορά στην διεκδίκηση των αιτημάτων και να κινηθεί στον ίδιο άξονα διεκδίκησης μέσω των θεσμικών της οργάνων. 

Το Ψήφισμα, κάτω από το οποίο συγκεντρώθηκαν υπογραφές θα κατατεθεί επισήμως σε όλους τους αρμόδιους ( ΥΠΑΙΘ, Διεύθυνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στον Δήμο Παπάγου Χολαργού). 

Δεν σταματάμε! Διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από τους αρμόδιους ώστε να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, ενώνουμε τις φωνές και διεκδικούμε μαζί αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας! 

 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ                                     Οκτώβριος 2020

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...