08 Φεβρουαρίου 2022

Αίτημα για συνάντηση με το Δήμαρχο, για τη λήξη των συμβάσεων των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων

Τα ΔΣ 18 Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων συνυπέγραψαν και κοινοποίησαν αίτημα για άμεση συνάντηση με το Δήμαρχο, σχετικά με τη λήξη των συμβάσεων των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων.

Παπάγου – Χολαργός, 8 Φεβρουαρίου 2022 

Αίτημα για συνάντηση με το Δήμαρχο, για τη λήξη των συμβάσεων των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων 

Κύριε Δήμαρχε, 

οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, με την υποστήριξη της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, απευθυνόμαστε σε εσάς με αίτημα τον προγραμματισμό διά ζώσης συνάντησης με εκπροσώπους μας τις αμέσως επόμενες ημέρες (και κατά προτίμηση απογευματινές ώρες για να διευκολυνθούμε με τις εργασίες μας), με σκοπό να μας διευκρινίσετε σε ποιες κινήσεις θα προβεί ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού για την επείγουσα και αναγκαία ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. 

Το θέμα σας είχε επισημάνει εγκαίρως, το περασμένο φθινόπωρο, η Ένωση Γονέων Παπάγου - Χολαργού, ενώ και το Δεκέμβρη 2021 τονίστηκε εκ νέου, μέσω του ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού. Παρόλα αυτά, δεν έχετε προβεί μέχρι σήμερα σε κάποια ενέργεια που να επιλύει το πρόβλημα. 

Αντίθετα, με τη λήξη των συμβάσεων των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων που απασχολούνται σε μια σειρά σχολεία της Α’θμιας Εκπαίδευσης μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, αποδυναμώνεται επιπλέον το βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, που, όπως σας είναι γνωστό, συνεπικουρούν και στην καθαριότητά τους, εκτός των άλλων σημαντικών υπηρεσιών που προσφέρουν για την όσο το δυνατό εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. 

Η περαιτέρω αποδυνάμωση του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που η πανδημία συνεχίζεται και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και μετά τη λήξη του, για την τακτική και σε κάθε διάλειμμα απολύμανση αιθουσών, κοινόχρηστων επιφανειών και τουαλετών, με στόχο την προληπτική αντιμετώπιση ενδεχόμενης διασποράς του ιού και τη λειτουργία των σχολείων με όλους τους μαθητές στις τάξεις και στα μαθήματα. 

Η ανησυχία μας επιτείνεται, καθώς με βάση ενημέρωσή σας προς διευθύνσεις και προέδρους συλλόγων γονέων (έγγραφο αρ. πρωτ. 1267), η διαδικασία πρόσληψης νέων υπαλλήλων μέσω του ίδιου προγράμματος είναι σε εμβρυακή φάση, και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να διαρκέσει για μήνες. 

Στη δια ζώσης συνάντηση που αιτούμαστε, αναμένουμε τις απαντήσεις σας για τις ενέργειες που θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων καθώς και για την πρόσληψη περισσότερων υπαλλήλων, ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα και σε άλλες σχολικές μονάδες Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον για τις ενέργειες που σκοπεύετε να δρομολογήσετε ώστε να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας και του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων, ώστε να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα και οι ελλείψεις. 

Θεωρούμε ότι η υγεία και η μόρφωση των παιδιών μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δε μπορούν να περιμένουν, ούτε να λογίζονται ως κόστος. 

Αναμένουμε την απάντησή σας για τον προγραμματισμό της συνάντησης με τους εκπροσώπους μας και την ενημέρωση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν στα σχολεία μας.

Με εκτίμηση, 

τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 

1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου 

2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου 

 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού 

3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού 

4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού 

5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού 

1ου Δημοτικού Παπάγου 

 1ου Δημοτικού Χολαργού 

2ου Δημοτικού Παπάγου 

 2ου Δημοτικού Χολαργού 

 3ου Δημοτικού Παπάγου 

 3ου Δημοτικού Χολαργού 

4ου Δημοτικού Χολαργού 

5ου Δημοτικού Χολαργού 

 6ου Δημοτικού Χολαργού 

 1ου Γυμνασίου Παπάγου 

 1ου Γυμνασίου Χολαργού 

 1ου Λυκείου Παπάγου 

και η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού 

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...