27 Ιουνίου 2022

Απάντηση στις επιστολές για τραυματισμό μαθητή σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου Χολαργού για το θέμα της ημιτελούς οικοδομής πλησίον του Γυμνασίου Λυκείου.

Εύλογα μας δημιουργείται η απορία γιατί ο Δήμος δε δημοσιοποίησε την αλληλογραφία με την εταιρεία νωρίτερα, παρά μόνο ύστερα από την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού. Επίσης κανείς δεν μας εξηγεί γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάιο, έναρξη εργασιών από πλευράς της εταιρείας με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα. Στην ανακοίνωσή του , εξάλλου ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δηλώνει ότι λόγω μη δικαιοδοσίας δε μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση στο εν λόγω ημιτελές κτίσμα , ενώ λίγο παρακάτω δηλώνει ότι τώρα θα επιτρέψει την πρόσβαση για να γίνουν οι εργασίες.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ορθότητα της ανακοίνωσής μας , καθώς και το γεγονός πως όταν οι συλλογικοί φορείς των γονέων διεκδικούν τότε μόνο λαμβάνουν ενημέρωση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Εμείς οι γονείς απαιτούμε άμεσες λύσεις και θα συνεχίσουμε να αποδίδουμε τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε αρμόδιο. Λυπούμαστε πολύ που ο τραυματισμός μαθητή στάθηκε η αφορμή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που ήδη έπρεπε να έχουν γίνει.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους γονέων να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του απολύτως απαραίτητου αυτού έργου. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Και επειδή η αποστολή επιστολών από ένα γραφείο είναι πιο εύκολη, παραθέτουμε φωτογραφίες τόσο από τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας μας, όσο και από την επιτόπεια συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσής μας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να είναι απολύτως κατανοητή η επικινδυνότητα από όλους. Θεωρούμε την επικείμενη περίφραξη ως ένα καθυστερημένο πρώτο βήμα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική και μόνιμη επίλυση του προβλήματος.
Η θέση της Ένωσης σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Παπάγου

 4ο Νηπιαγωγείο & 4ο Δημοτικό Παπάγου Άξονες συζήτησης για την επικαιροποίηση της θέσης της Ένωσης Γονέων για την ανέγερση των 4 ...