19 Οκτωβρίου 2022

Επιστολή για εκπαιδευτικά κενά στη Δευτεροβάθμια

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού ανταποκρίθηκ στο κάλεσμα του Υπουργείου και απέστειλε επιστολή με τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία δευτεροβάθμιας του Δήμου μας.

Με την παρούσα, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις δεκάδες διδακτικές ώρες που χάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Παπάγου Χολαργού, εξαιτίας της μη πρόσληψης του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του σχολικού έτους και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις πανηγυρικές δηλώσεις ότι φέτος όλα γίνονται «πιο γρήγορα από ποτέ», οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στερούνται της δυνατότητας ομαλής ένταξης σε ρυθμούς σχολικής ζωής, καθώς το πρόγραμμα καθημερινά αλλάζει, κάνουν μάθημα για μόλις τρεις ή τέσσερις ώρες, ενώ υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί ορισμένα εκπαιδευτικά αντικείμενα ούτε για μια ώρα. Σημειώνουμε, δε, ότι σε ορισμένα από τα παρακάτω μαθήματα οι μαθητές δίνουν εξετάσεις στο τέλος του έτους. Υπογραμμίζουμε ότι βασικά κενά σε σχολεία, ακόμα και ολόκληρες ειδικότητες καλύφθηκαν μόλις χθες!

Συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα Ιστορία (10 ώρες), στα Αγγλικά (8 ώρες), στα Θρησκευτικά (8 ώρες).
  • Στο 1ο Λύκειο Χολαργού, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα στα Αγγλικά (7 ώρες) και στη Φυσική Αγωγή (6 ώρες).
  • Στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα σε Αγγλικά (6 ώρες), Θρησκευτικά (8 ώρες), Μουσική (8 ώρες), Φυσική Αγωγή (8 ώρες), Τεχνολογία (6 ώρες), Πληροφορική (2 ώρες)
  • Στο 2ο Λύκειο Χολαργού, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα σε Γαλλικά και Γερμανικά (6 ώρες)
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα σε Αγγλικά (10 ώρες) και Θρησκευτικά (2 ώρες).
  • Στο 1ο Λύκειο Παπάγου, ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα σε Θρησκευτικά (16 ώρες)

Ζητούμε μια υπεύθυνη απάντηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σχετικά με τον χρόνο τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα προαναφερθέντα κενά, απαιτώντας το αυτονόητο: Την άμεση κάλυψή τους.

Σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως «χριστουγεννιάτικο δώρο», όπως συνέβη πέρσι σε ορισμένα σχολεία του Δήμου μας.

Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιάς να γίνεται χωρίς να υπάρχουν κενά και χαμένες διδακτικές ώρες.

Εν αναμονή των απαντήσεών σας

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού

 

Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

               Χρονοπούλου Ρουμπίνη                                                    Δημητρόπουλος Θύμιος


Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...