02 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα για την Ειρήνη - Κάλεσμα για συμμετοχή σε συναυλία αλληλεγγύης

Συγκλονισμένοι από τις εικόνες του πολέμου, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, ως Ένωση Γονέων νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτόν και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης,  όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν για όσους δοκιμάζονται και έχουν ανάγκη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, το ΔΣ της Ένωσης συζήτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το θέμα αυτό και αποφάσισε να παροτρύνει τους Συλλόγους να διεξάγουν ανάλογη συζήτηση, να αναλάβουν  σχετικές πρωτοβουλίες για την Ειρήνη και να συμμετάσχουν στη συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5/11.

Ειρήνη είναι η μυρωδιά του φαγητού το βράδυ,
τότε που το σταμάτημα του αυτοκίνητου στο δρόμο δεν είναι φόβος,
τότε που το χτύπημα στην πόρτα σημαίνει φίλος,
και το άνοιγμα του παράθυρου κάθε ώρα σημαίνει ουρανός
γιορτάζοντας τα μάτια μας με τις μακρινές καμπάνες των χρωμάτων του,
είναι η ειρήνη.
Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα κ' ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει.
Τότε που τα στάχυα γέρνουν το ‘να στ' άλλο λέγοντας: το φως το φως, το φως,
και ξεχειλάει η στεφάνη του ορίζοντα φως
είναι η ειρήνη.

Από το ποίημα του Γ. Ρίτσου: «Ειρήνη»

Ειρήνη είναι όλα αυτά, που εδώ και χρόνια, όπως και σήμερα, τα παιδιά στην Παλαιστίνη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, δεν τα έχουν…

Και εμείς θέλουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου να ζουν ειρηνικά και να έχουν το δικαίωμα στη ζωή, ελεύθερα στη δική τους πατρίδα χωρίς κατοχή.

Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα κόσμο που κυριαρχούν οι εικόνες φρίκης του πολέμου…

Θέλουμε να χαρούμε τις ομορφιές του τόπου που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, και όχι αυτός να ασχημαίνει χρησιμοποιούμενος για πολεμικά σχέδια, και την ίδια ώρα να μετατρέπεται σε στόχο αντιποίνων.

Οι σχεδιασμοί αυτοί καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάγκη μας ως γονείς να βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν χαρούμενα.

Καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των παιδιών μας στη μόρφωση, στη ζωή.

Θέλουμε τα παιδιά μας να φοιτούν σε πλήρως στελεχωμένα, εξοπλισμένα και ασφαλή σχολεία με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και όχι να
σπαταλούνται δισεκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της χώρας.

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία μας για Ειρήνη με την συγκλονιστική συμμετοχή μαθητών του Δήμου μας πριν από δύο χρόνια, με το παρόν ψήφισμα απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε κάθε
πολεμική σύρραξη.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου μας να οργανώσουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την Ειρήνη.

Καλούμε να συζητήσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή των γονέων και των μαθητών στη συναυλία αλληλεγγύης και στήριξης του Παλαιστινιακού λαού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...