13 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




ΠΡΟΣ : κ. Μ. Τράκκα - Πρόεδρο Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παπάγου-Χολαργού 
           και Μέλη Β΄Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής

ΚΟΙΝ/ΣΗ: κ. Ε. Κόκκοτα - Εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων στην Β΄Βάθμια Σχολική                             Επιτροπή   Παπάγου-Χολαργού
               Εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού


Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Με αφορμή την πρόσφατα δημοσιοποιημένη κατάθεση πρότασης, από  μέλος της Σχ. Επιτροπής, για την διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης για το Νέο Λύκειο, σας γνωριζουμε επιγραμματικά, για τα εξής:

Η  Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού α) έχοντας υπόψη της - από το καλοκαίρι, το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο και β) με την προτροπή της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, έχει ήδη προχωρήσει σε παρέμβαση στο πλαίσιο των  Γενικών  Συνελεύσεων Λυκείων & Γυμνασίων του Δήμου μας (εξαίρεση για λόγους που δεν οφείλονται σε ολιγορία της Ένωσης, αποτελεί η περίπτωση του 1ου Λυκείου Χολαργού), κατά την οποία δόθηκε η ενημέρωση για το σχέδιο Νόμου καθώς και η προτροπή για την περαιτέρω μελέτη του και την συμμετοχή των γονέων και των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων στην διαβούλευση του νομοσχεδίου (όταν αυτή «ανοίξει»). 

Επιπλέον  μετά την επικοινωνία με την Α-Γ ΕΛΜΕ και αφού καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι η σχετική ενημέρωση είναι απαραίτητη, στηρίξαμε την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η ΝΕΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ» που διοργάνωσε η Α-Γ ΕΛΜΕ, στις 14/10/2018 με ομιλητές τους κ.κ. Σπ. Κωνσταντάτο - Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠΕΘ, Ν. Δάρδαλη - μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ και Δημ. Λάμπρου - Πρόεδρο της ΑΣΓΜΕ. Την εκδήλωση προωθήσαμε σε όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δευτεροβάθμιας  που με την σειρά τους την προώθησαν στα μέλη τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού, μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων αλλά και γονείς μαθητών του Δήμου μας. 


Η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα, έτοιμη να ενεργήσει με στόχο την επιπλέον ενημέρωση των γονέων αλλά και την κινητοποίηση τους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού, είναι η καθ΄ύλην αρμόδια επί του θέματος, σας καλούμε σε συνεργασία προκειμένου να ενημερωθείτε με λεπτομέρειες για τις σχετικές μέχρι τώρα κινήσεις μας και με ποιόν τρόπο μπορείτε να συνδράμετε.


Με εκτίμηση,

Για την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού,

Η Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

Μ. Ξανθάκη                                               Α. Καβάσιλα




Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...