13 Νοεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Υ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΚΕΙΜΕΝΟ)


Κοινό Ψήφισμα:

α) του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού
και
β) της Ένωσης Γονέων των Συλλόγων των Σχολείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
σχετικά με την Υ.Α του ΥΠΕΘ για τα ολιγομελή τμήματα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο.» (108279/Δ2/01-07-2016 (ΦΕΚ 2182/τ.Β’/14-07-2016).
Οι νόμοι που δεν είναι ευέλικτοι και δεν παίρνουν υπόψη τον ηθικό και ανθρώπινο  παράγοντα της μόρφωσης και εκπαίδευσης των μελλοντικών πολιτών της χώρας μας και εξαντλούνται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, πρέπει να επανεξετάζονται από την πολιτεία και να τροποποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας της.
Ζητούμε από το ΥΠΕΘ να καταργήσει άμεσα την αντιπαιδαγωγική διάταξη περί ολιγομελών τμημάτων. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα όλα τα τμήματα   κατευθύνσεων  σε όλα τα σχολεία και με τις αντίστοιχες ειδικότητες που απαιτούνται, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.
Τα παιδιά μας δεν θα πηγαίνουν πια στο «σχολείο της γειτονιάς» αλλά σε ένα μακρινό και πολυάνθρωπο σχολείο, που όπως έχει  αποδειχτεί από τις συνενώσεις σχολικών μονάδων, μόνο δυσεπίλυτα προβλήματα δημιουργεί.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μαθητών να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους και να ακολουθούν την κατεύθυνση που επιθυμούν. Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα, όλων των μαθητών, στην γνώση και την Δημόσια και  Δωρεάν Εκπαίδευση.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...