23 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022

Παπάγου-Χολαργός 21/07/2021 
Η Ένωση Γονέων, σε συνέχεια της συμμετοχής της σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2021 με τους : Δήμαρχο Κο Αποστολόπουλο, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Τεχνικών Έργων Κο Τράκα, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού Κα Σχιστού, Υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού Κα Χριστοφιλάκου και Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Χολαργού Κο Πάντο και με θέμα την φιλοξενία της Α΄ Λυκείου 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, την ερχόμενη σχολική χρονιά (2021-2022), λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των εργασιών στο χώρο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, ανακοινώνει τα εξής:
 1) Η Ένωση ήταν και είναι αντίθετη με τη συστέγαση των 2 σχολείων για λόγους: ασφάλειας, υγιεινής (ειδικά σε συνθήκες πανδημίας) και σωστής εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η θέση μας αυτή έχει τεκμηριωθεί σε συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή, σε Δημοτικά Συμβούλια, στη ΔΕΠ αλλά και με σχετικές επιστολές (κοινοποίηση και στο ΥΠΑΙΘ). 
2) Η Ένωση είχε προτείνει εναλλακτικά, τη χρήση του Πολωνικού σχολείου για 1 χρόνο (πριν λειτουργήσει εκεί το 6ο Δημοτικό), η οποία απορρίφθηκε
 3) Αφού αποφασίστηκε μονομερώς η μεταστέγαση, προτρέψαμε για διασφάλιση (από πλευράς Δημοτικής Αρχής) προϋποθέσεων (μέσω της σύμβασης με τον εργολάβο) άσκησης πίεσης στον εργολάβο για τήρηση του χρονοδιαγράμματος, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχει συμβεί, αφού παρόλο που οι δυνατότητες κάλυψης των εργασιών είχαν επεκταθεί σε καθημερινή εργασία λόγω των κλειστών σχολείων, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. 
 Συμπερασματικά οφείλουμε να τονίσουμε ότι:
 - ο σχεδιασμός των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής υπήρξε επιεικώς αναποτελεσματικός.
 - για πολλοστή φορά, υπήρξε απαξίωση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, των προβληματισμών, των απόψεων κι εναλλακτικών, που προτάθηκαν από τους συνομιλητές της (Σύλλογοι, Ένωση, Διευθυντές) που οδήγησε στα τωρινά αποτελέσματα. 
- είναι πλέον σίγουρο ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μαθητές της Β΄και Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού να κάνουν μαθήματα μέσα σε ένα εργοτάξιο, ενώ η Α΄Λυκείου θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με όλα τα προβλήματα που η εμπειρία έχει δείξει ότι υπάρχουν. - δεν υπάρχει εικόνα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού (για τις οποίες αρχικά υπήρχε η συμφωνία ότι θα διαρκούσαν 18 μήνες). 
Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση Γονέων κατέθεσε εγκαίρως αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Η λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού την σχολική χρονιά 2021-2022 και η πορεία των εργασιών στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού». Στην πρόσκληση που λάβαμε για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/7, συμπεριλήφθηκε ανάλογο θέμα, το οποίο δεν κάλυπτε σε καμία περίπτωση αυτό που ζητήσαμε και για αυτόν το λόγο αιτηθήκαμε εκ νέου να συμπεριληφθεί το θέμα μας. Το αίτημά μας έμεινε αναπάντητο. Επίσης δε λάβαμε καμία ενημέρωση, όπως μας διαβεβαίωσε ότι θα στείλει η Δημοτική Αρχή κατόπιν της συνάντησής μας στις 8/7, για την εξέλιξη του ζητήματος με τον εργολάβο. 
Καταλήγουμε στο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ (ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ) ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...