15 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων και το ψήφισμα της Ένωσης

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η συλλογή των υπογραφών για το ψήφισμα της Ένωσής μας συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμα, έως και τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Θεωρούμε ως θετικό το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας αυτή,  αποτέλεσε αφορμή για να αναπτυχθεί μια ουσιαστική συζήτηση και προβληματισμός στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, ανάμεσα στους ίδιους τους γονείς, για το τι και πως πρέπει να γίνει ώστε τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

 

Η ζωντανή αυτή συζήτηση που είναι σε εξέλιξη, μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις διεκδικήσεις μας, με την ανταπόκριση ακόμα περισσότερων γονέων που θα συνυπογράψουν το ψήφισμα. Σημειώνουμε ότι μπορούν να υπογράψουν και οι δύο γονείς.

 

Ακόμη και όσοι γονείς συμφωνείτε εν μέρει, είτε διαφωνείτε, με τα αιτήματα που διατυπώνουμεμας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να λάβουμε τον προβληματισμό σας και να τον συμπεριλάβουμε στις διεκδικήσεις μας.

 

Ήδη υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα από κινητοποίηση που συμμετείχε η Ένωσή μας, όπου ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των μονάδων του ΕΟΔΥ στις περιοχές, με λειτουργία και απογευματινές ώρες. Η διεύρυνση του ωραρίου των δημόσιων δομών που διενεργούν ελέγχους (rapid και PCR) επιδιώκουμε να εφαρμοστεί άμεσα και στο ΠΕΔΥ Χολαργού.

 

Η ενημέρωση που υπήρξε στη συνάντηση με τον Υπουργό, ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία θα συνεχίσουν ως έχουν και κατόπιν θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται να παρθούν και άλλα μέτρα, τονίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για ανοικτά σχολεία, αλλά και ασφαλή σχολεία.


Η ανησυχία και ο φόβος δεν πρέπει να έχει θέση ούτε στα παιδιά μας, ούτε στους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο έργο τους.

 

Ήδη γειτονικοί Δήμοι ανακοινώνουν ότι προσφέρουν δωρεάν rapid τεστ σε εβδομαδιαία βάση, για αρχή. Και ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προσφέρει συχνά rapid τεστ, αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί πολύ συχνότερη παρουσία των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στη γειτονιά μας και όχι απλή εξασφάλιση μικρών εκπτώσεων, σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η διεκδίκησή μας εξακολουθεί να είναι η παροχή δωρεάν τακτικών ελέγχων για τη σχολική κοινότητα.

 

Ζητάμε καλύτερη και αρτιότερη ενημέρωση με κρατική ευθύνη στα σχολεία, για τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας κι από εκεί και πέρα θα είναι απόφαση και ευθύνη της κάθε οικογένειας πως θα κινηθεί.

 

Το υπουργείο θεωρεί ως επιτυχημένο το μέτρο του ενός επιπλέον self τεστ για την πρώτη μόνο εβδομάδα, που 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα και 9.688 την Τρίτη, ανιχνεύτηκαν θετικοί στον Κορωνοϊό και δεν πήγαν στο σχολείο. Όμως δεν αναφέρει ότι αυτοί οι 9.688 μαθητές και εκπαιδευτικοί που ανιχνεύτηκαν θετικοί την Τρίτη, είχαν πάει κανονικά στο σχολείο τους τη Δευτέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πιθανή μετάδοση του ιού στην υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

 

Εμμένουμε στις διεκδικήσεις μας, σας θέλουμε όλους δίπλα μας. 


Σύνδεσμοι:






Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...