18 Ιανουαρίου 2022

Κάλεσμα στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 20.1.2022

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας μας για συλλογή υπογραφών για το ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων (η οποία συνεχίζεται έως 19/1) και της συμμετοχής μας μαζί με άλλες Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές στη διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζουμε τις δράσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας από τους αρμόδιους φορείς.

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ στα Προπύλαια, μαζί με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων από διάφορες περιοχές της Αθήνας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας να πάρουν μέρος.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας, γιατί μοιραζόμαστε, εξάλλου, κοινά αιτήματα, κάτι που εκφράστηκε και στη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ένωσής μας στη διαδικτυακή συζήτηση της Α-Γ ΕΛΜΕ Β' Αθήνας και στη διαμαρτυρία την Κυριακή έξω από την ΕΡΤ, όσο και σε κοινά αιτήματα στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής».

Μαζί με τα παιδιά μας, γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και είμαστε στο πλευρό τους στις διεκδικήσεις τους για ένα ασφαλές και καλύτερο σχολείο. 

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί και ικανοί να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα και να τα προστατεύσουμε από κάθε απόπειρα συκοφάντησης και απαξίωσης, όπως οι απαράδεκτες και αυτονόητα καταδικαστέες ζημιές και κλοπές στα σχολεία που δεν έχουν σχέση με τις συλλογικές αποφάσεις των μαθητών. 

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν μέτρα για την εξασφάλιση κανονικής και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, με όλα τα παιδιά στις τάξεις, με όλα τα παιδιά στο μάθημα. 

Σας κοινοποιούμε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής:


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

www.goneis.org.  E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

 ,

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για την

 ΥΓΕΙΑ  και  την   ΜΟΡΦΩΣΗ  που ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά  η Κυβέρνηση δεν  παίρνει  κανένα  ουσιαστικό μέτρο   για  την   υγεία  και την μόρφωση των  παιδιών  μας, δεν έχουν πάρει  υπόψη  τους  κανένα  από τα μέτρα που έχουμε προτείνει. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid & μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.


Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις  και  καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων

ΜΑΖΙ  με  ΜΑΘΗΤΕΣ  &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

να συμμετέχουν μαζικά

την Πέμπτη 20 Γενάρη στο νέο  Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

12.30 μ.μ. στα Προπύλαια!

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...