22 Ιανουαρίου 2022

Ανοικτή Επιστολή της Ένωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού για την απόρριψη του αιτήματος για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της χωροταξικής κατανομής μαθητών

Με ανάμεικτα συναισθήματα, έκπληξης και θυμού, λάβαμε την πρωτοφανή και προκλητική ενημέρωση ότι το αίτημά μας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφενός για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΠ για τη Χωροταξική Κατανομή, αν εφαρμοστεί, και αφετέρου για τους άξονες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, σε κάθε αντίστοιχη κατανομή μαθητών σε σχολεία, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και απορρίπτεται!

Σύμφωνα με την απάντηση που μας απέστειλε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αρμόδια για το θέμα είναι η... ΔΕΠ! Την επανάληψή της όμως προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, την αρνήθηκαν, τόσο η Πρόεδρος της ΔΕΠ, όσο και ο Δήμαρχος. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στη ΔΕΠ καταγράφηκε μια ακολουθία λάθος χειρισμών που ξεκίνησε με πρόσκληση για συνεδρίαση της ΔΕΠ χωρίς να έχουν τα μέλη επαρκή στοιχεία, συνεχίστηκε με διαφωνίες την ώρα της συνεδρίασης και κορυφώθηκε με μια ψηφοφορία που κατέληξε σε οριακή πλειοψηφία και χρήση της διπλής ψήφου της προέδρου, για την οποία ενημερωθήκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΔΕΠ τα μέλη της με μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενώ στην επίμαχη συνεδρίαση υπήρξε δέσμευση της προέδρου για την επανάληψη της με το ίδιο θέμα. Όλα αυτά οδήγησαν σε μια λάθος απόφαση, να μείνουν σχολεία και στις δύο Κοινότητες με άδειες αίθουσες, την ίδια στιγμή που άλλα σχολεία θα είναι υπερκορεσμένα και ασφυκτικά γεμάτα.

Ένα από τα μικρότερα σχολεία του Δήμου μας θα υποχρεωθεί να φιλοξενεί 20 επιπλέον μαθητές, ένα επιπλέον τμήμα, για τα επόμενα τουλάχιστον 6 χρόνια, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη χρήση των εγκαταστάσεων και την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης που θα λαμβάνουν οι μαθητές.

Κατά τη γνώμη μας το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στις Επιτροπές, πώς σχεδιάζουν, πώς ενημερώνουν τα μέλη τους, πώς λαμβάνουν αποφάσεις και τελικά τι συνέπειες έχουν οι αποφάσεις τους. Οφείλει να συζητήσει και να λάβει θέση επ' αυτών των θεμάτων και μέσα από τη δημόσια συζήτηση να ενημερωθούν και οι συνδημότες μας. Προφανώς αυτό ενοχλεί τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται η Δημοτική Αρχή δε θέλει να ακουστεί η τεκμηριωμένη κριτική, αλλά ούτε και οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού για μια χωροταξική κατανομή των μαθητών που ακόμα και σε αυτές τις δεδομένες συνθήκες σοβαρών ελλείψεων στις σχολικές υποδομές, λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες των σχολείων, τις συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και κινείται με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή είναι εκτεθειμένη στα μάτια των γονέων. Οι αποφάσεις της έχουν γεννήσει αντιδράσεις και αντί να ακούσει και να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα, επιλέγει να επιβάλλει τη σιωπή.

Επιμένουμε στις διεκδικήσεις μας και είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ζητάμε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να κάνουν χρήση του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και να στηρίξουν το αίτημά μας, ώστε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητάμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο πλευρό των γονέων.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...