12 Ιουλίου 2022

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της Ένωσης Γονέων με το Ίδρυμα Ελλ. Ιατρ. Βιβλιοθήκης για το θέμα του ημιτελούς κτίσματος

Την Παρασκευή 8/7/2022 έλαβε χώρα η προσυμφωνημένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ένωσης μας με τη διοίκηση του Ιδρύματος της Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης - Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρείας στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μαθητή και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η ημιτελής οικοδομή ιδιοκτησίας του ιδρύματος. Στη συνάντηση γνωστοποιήσαμε τις αποφάσεις που είχαμε λάβει κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης εντός του κτιρίου αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε για το ατύχημα από τους γονείς του μαθητή και μεταφέραμε τις αγωνίες και τις απόψεις τόσο των γονέων του δήμου μας που απευθύνθηκαν στην Ένωση, όσο και των γονέων που κατοικούν κοντά στο επικίνδυνο κτίσμα

Η διοίκηση του Ιδρύματος μας ενημέρωσε για τις ενέργειες τους προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και προς το Δήμο Αθηναίων και μας διευκρίνισαν ότι η αρχική άδεια της εν λόγω οικοδομής είχε ακυρωθεί αρκετά χρόνια πριν, (όταν ακόμη υπήρχαν ξεχωριστές οι κοινότητες Παπάγου και Χολαργού), με ενέργειες του τότε δημάρχου Παπάγου, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣΤΕ για να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα κτήριο που θα λειτουργεί ως ιατρική βιβλιοθήκη και κέντρο ιατρικής τεκμηρίωσης κι έρευνας κι έναν περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε κήπο.

Στην παρούσα φάση μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς για την ολοκλήρωση του έργου, που όμως, λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν προβλέπεται η άμεση αποπεράτωση του.


Με αφορμή αυτή τη διαβεβαίωση ζητήσαμε να περιφραχθεί περιμετρικά όλη η οικοδομή με συμπαγές υλικό και να κλείσει κάθε πιθανή πρόσβαση στην οικοδομή. Επιμείναμε να μην υπάρχει καν πόρτα μέχρι να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες ανοικοδόμησης. Επιπροσθέτως ζητήσαμε να περιφραχθεί με βαρέως τύπου σύρμα και ο περιβάλλον χώρος ιδιοκτησίας του ιδρύματος, ώστε να αποκλειστεί πλήρως  κάθε πρόσβαση προς την ημιτελή οικοδομή.

Επιμείναμε ότι πέραν της περίφραξης το ίδρυμα υποχρεούται και οφείλει να μεριμνά για τη συντήρηση και την άμεση αποκατάστασή της και ότι όλα αυτά τα χρόνια παραμελούσε την υποχρέωση του για ασφάλεια και καθαρισμό.
Μάλιστα, επιδείξαμε φωτογραφικό υλικό από το 2018 ως και την ημέρα του ατυχήματος που αποδείκνυε την εγκατάλειψη του κτιρίου και την παραμέληση των υποχρεώσεων του ιδρύματος. Επιμείναμε ότι η αποτροπή οποιουδήποτε ατυχήματος δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας και ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει  για την ασφάλεια και την καθαριότητα της οικοδομής τους.

Υπήρξε προφορική αποδοχή των αιτημάτων μας και μας διευκρίνισαν ότι η ολοκλήρωση της περίφραξης θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας και ότι θα ζητούσαν και τη συνδρομή τόσο της Αστυνομίας όσο και των όμορων με την οικοδομή Δήμων.


Ως Ένωση γονέων θα παρακολουθούμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας και καλούμε όλους τους γονείς να μας ενημερώνουν αμέσως για κάθε θέμα που αφορά την επικινδυνότητα του κτιρίου αυτού.

Ύστερα από σημερινή επιτόπιτα αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η εσωτερική περίφραξη ολοκληρώθηκε. Αναμένουμε όμως και την ολοκλήρωση της εξωτερικής.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...