15 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2024

Κατόπιν του αιτήματός μας για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα "Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη στέγαση των 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Παπάγου", σε αυτό προσυπέγραψαν εννέα (9) Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγκεκριμένα κατά σειρά οι κ.κ. : Ρεκλείτης Αντ. - Ρεμούνδος Γ. (Λαϊκή Συσπείρωση), Σιώτου Μ.- Μάρκου Κ.- Χαμηλοθώρη Ν. (8 προτάσεις), Τούτουζας Δημ.- Λινοξυλάκης Ν.- Τούτουζα Κ. (συν- Πόλις), Καρανικόλας Απ. (Συνεργασία Πολιτών).

Σε απάντησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα 15/1/2024, μας ενημερώνει ότι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση κατόπιν του αιτήματός μας, με αποκλειστικό θέμα τη στέγαση των Νηπιαγωγείων Παπάγου την Πέμπτη 25/1/2024 (εκκρεμεί η οριστικοποίηση της ώρας).

Η Ένωση Γονέων Παπάγου- Χολαργού καλεί ιδιαίτερα τους γονείς της κοινότητας Παπάγου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/1/2024, τους συλλόγους γονέων & Κηδεμόνων να παρέμβουν στη συνεδρίαση καθώς και τους μαζικούς φορείς του Δήμου γιατί το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων μας αφορά όλους.

Καλούμε, επίσης, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που τους αφορά άμεσα το θέμα της στέγασης των Νηπιαγωγείων Παπάγου να οργανώσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των γονέων για την υπεύθυνη ενημέρωσή τους ΠΡΙΝ τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα αιτήματά μας μπορούν να υλοποιηθούν αν όλοι μαζί, γονείς, σύλλογοι διδασκόντων, διευθύνσεις σχολείων διεκδικήσουμε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο:  

  • Να λάβει απόφαση για την εύρεση ενοικίασης χώρων άμεσα για τα τμήματα των νηπιαγωγείων, με όποιο κόστος.
  • Να αποκλείσει την τοποθέτηση προκάτ & isobox για τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων.
  • Να υπάρξει αίτημα στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να δοθεί παράταση για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών, καθώς δε μπορεί να γίνει καμιά τέτοια συζήτηση εφόσον δεν έχει εξασφαλιστεί η στέγαση των νηπιαγωγείων.
  • Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής των σχολείων που έχουν σχεδιαστεί.


    Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων



    Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

    Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...