26 Ιανουαρίου 2024

Η παρουσία της Ένωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της στέγασης των Νηπιαγωγείων της Κοινότητας Παπάγου

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή εκατοντάδων γονέων,  που μαζί με τα παιδιά μας, μαζικους φορείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους,παραυρεθηκαμε όλοι μαζί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη στέγαση των Νηπιαγωγείων Παπάγου.

Κάτω από την αποφασιστική μας παρέμβαση καταφέραμε μια πρώτη νίκη: η Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί για την μίσθωση κατάλληλου κτιρίου για τη στέγαση τμημάτων των Νηπιαγωγείων και τη μη τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών. 

Μέσα από τις ομιλίες εκπροσώπων της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων αναδείχθηκαν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές υποδομές και τονίστηκε η απαίτηση μας αυτά να λυθούν προς όφελος των παιδιών.

Είμαστε σε επιφυλακή για το αποτέλεσμα της αυτοψίας της επιτροπής καταλληλότητας στο οίκημα επί της οδού Κύπρου 55, που κατόπιν της κατακραυγής της σχολικής κοινότητας και δημοτών, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για να κλειστεί συμφωνία να το μισθώσει. Σε αυτή την περίπτωση θα παρακολουθήσουμε στενά τις αναγκαίες εργασίες που απαιτούνται ώστε να πραγματοποιηθούν έγκαιρα, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται.

Επιμένουμε ότι εάν δεν οριστικοποιηθεί που θα στεγάσουν τα νηπιαγωγείαδε μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών, όπως δρομολογεί η δημοτική αρχή με τη συνεδρίαση της ΔΕΠ στις 30/1.

Στο τέλος της συνεδρίασης η Ένωση κατέθεσε ψήφισμα για ψηφοφορία με τα αιτήματα που έχει συνυπογράψει σχεδόν το σύνολο των Συλλόγων Γονέων και αποφάσισαν ομόφωνα οι γονείς των σχολείων του Παπάγου μέσα από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τους.

Δυστυχώς, το ψήφισμα υπερψηφίστηκε μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους (με σειρά εκλογικής δύναμης) Σιώτου Μ.- Χαμηλοθώρη Ν.- Μάρκου Κ. (8 προτασεις),  Ρεκλείτη Αντ.- Ρεμούνδο Γ. (Λαϊκή Συσπειρωση), Καρανικόλα Απ. (Συνεργασία Πολιτων).

Καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ. Οικονόμου, ενώ η παράταξη του κ. Τούτουζα ψήφισε λευκό.

Στο επόμενο θέμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε την πορεία των έργων στο 1ο Λυκειο Χολαργου, η Ένωση με παρεμβαση της στήριξε τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων.

Επειδή δεν πήραμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το σύνολο των δικαίων αιτημάτων μας, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ικανοποίηση τους.

Γιατί έχουμε στο νου μας το παιδί!

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...