ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ: Δωρεάν ΠαιδείαΗ Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των μελών της για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι γονείς, προχώρησε στη δημιουργία ψηφίσματος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους γονείς να το υπογράψουν, συμμετέχοντας ενεργά στη συνεχή διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών, υποδομών και παροχών για την παιδεία, ζητώντας την υπογραφή σας. Το ψήφισμα θα απευθύνει μέσα από ενεργά κλιμακούμενες δράσεις σε όλους τους αρμοδίους δημόσιους φορείς.

Συμμετέχετε και εσείς στο ψήφισμα στέλνοντας mail στη διεύθυνση enosigoneonpx@gmail.com  αναγράφοντας τη φράση,
« Συμφωνώ και προσυπογράφω το Ψήφισμα με θέμα την δωρεάν παιδεία»,
το ονοματεπώνυμό σας,την τάξη που φοιτά/ούν το /τα παιδί/ιά σας καθώς και το σχολείο του/τους.

Η «ΔΩΡΕΑΝ» ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ

Τουλάχιστον 1800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο δημοτικό.
Τουλάχιστον 3800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο γυμνάσιο ή στο λύκειο.
Αυτά τα ποσά χρειάζονται για να εξασφαλιστούν τα απολύτως απαραίτητα για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Αυτά είναι το ελάχιστο που κοστίζει το πλαίσιο της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας, για την οποία πληρώνουμε μέσω της φορολόγησής μας,  ανά μαθητή.
Ποσά που καλύπτουν αναλώσιμα, γραφική ύλη, βιβλία, ενδοσχολικές εκδρομές, φροντιστήρια, 1 ξένη γλώσσα, 1 αθλητική  ή/και  1 καλλιτεχνική δραστηριότητα. Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα για την επίτευξη του «νους υγιής εν σώματι υγιεί»,  σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.
Η αντιστοιχία των ποσών αυτών με τον βασικό μισθό είναι εξωπραγματική. Ο δε,διπλασιασμός, τριπλασιασμός κ.λ.π. των ποσών αυτών ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σε κάθε οικογένεια σε σχέση με την σημερινή οικονομική κατάσταση που εκπικρατεί στην κοινωνία μας, καταλήγει σε μια αδύνατη εξίσωση.
Οι γονείς, σαν μάγοι, καταφέρνουν, στην πλειοψηφία τους και  με πολλές θυσίες να διαθέτουν αυτά τα ποσά.
Στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία που στεγάζονται σε κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια με ελλείψεις στις υποδομές τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και σε κάποιες περιπτώσεις την σωματική τους ακεραιότητα.
Εμείς, οι γονείς του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, διαπιστώνοντας ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών μας, επιθυμούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ζητώντας καταρχήν την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο πλαίσο της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας.  Σταματώντας να πληρώνουμε για ότι δεν μας αναλογεί.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το κράτος να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία, ο Δήμος άμεσα να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχολείων και συγκεκριμένα:
·         Σεισμική θωράκιση και αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων.
·         Υλοποίηση τεχνικής συντήρησης κτηρίων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς
·         Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
·         Άμεση αναπλήρωση βοηθητικού προσωπικού (καθαριστών, τραπεζοκόμων) και δημιουργία πραγματικού και ουσιαστικού πλαισίου για την λειτουργία του ολοήμερου και την άψογη καθαριότητα των σχολείων.
·         Εξοπλισμό εργαστηρίων και τάξεων με αναλώσιμα και γραφική ύλη.
·         Οργάνωση απογευματινών αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στους χώρους των σχολείων.
Τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν την δύναμη. Αν δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μας, δεν έχει μέλλον η χώρα μας.


Συλλογή ειδών για πληγέντες από τις πλημμύρες

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού σας εύχεται μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία! Δυστυχώς η ανείπωτη τραγωδία στον  Θ εσσαλικ ...