07 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Είναι δεδομένο ότι όλοι οι γονείς, πασχίζουν καθημερινά με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά τους την δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και εφόδια για την ενήλικη ζωή τους.

Στα πλαίσια αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση των ξένων γλωσσών, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους που οι γονείς, θέτουν, ως απαραίτητο εφόδιο για το μέλλον των παιδιών τους.

Είναι καθήκον της πολιτείας να εξασφαλίσει την εκμάθηση των ξένων γλωσσών, μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος, με την παροχή του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (βιβλία, εξειδικευμένους καθηγητές) και την συστηματική διδασκαλίας τους.

Η τελευταία Υπουργική Απόφαση που αφορά στην επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας για την σχολική χρονιά 2017-2018, δημιουργεί θέμα αφού στην ουσία αφαιρεί από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα δεύτερη γλώσσα.

Συγκεκριμένα:

1. Αναγκάζει τους μαθητές να διδαχθούν, όχι την ξένη γλώσσα που επιθυμούν, αλλά αυτή που θα προκύψει ως «επιλογή» με βάση αριθμητικών κριτηρίων , ενώ σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε , μέχρι την 1η Οκτωβρίου, εξαναγκάζει τους μαθητές να διδαχθούν την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν καθηγητές με διαθέσιμες διδακτικές ώρες.

2. Οδηγεί στην λογική της δημιουργίας αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων τάξεων ή/και σχολείων ενώ παράλληλα επιβάλει να γίνεται η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό (μέχρι τις 10 Ιουνίου, αφαιρώντας την δυνατότητα αλλαγή της επιλογής στο Γυμνάσιο.

3. Με αυτό τον τρόπο ρίχνει, για ακόμα μια φορά, το οικονομικό βάρος της εκμάθησης της ξένης γλώσσας στους γονείς, ωθώντας τους στην λύση των ιδιωτικών Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα μάθουν επαρκώς την ξένη γλώσσα που επιθυμούν.


Η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού, ζητά άμεσα την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην συγκρότηση των τμημάτων ξένων γλωσσών και που στην ουσία, καταργεί το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η θέση της Ένωσης σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Παπάγου

 4ο Νηπιαγωγείο & 4ο Δημοτικό Παπάγου Άξονες συζήτησης για την επικαιροποίηση της θέσης της Ένωσης Γονέων για την ανέγερση των 4 ...