25 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘ, ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9


Το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να καταργήσει άμεσα πολλά ολιγομελή (λιγότερο από 20 μαθητές) τμήματα κατεύθυνσης της Γ'Λυκείου! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανάμεσα στα τμήματα που οδεύουν προς κατάργηση είναι το τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών του 2ου ΓΕΛ Χολαργού.Στα σχολεία των γειτονικών Δήμων η κατάσταση είναι ανάλογη αν όχι χειρότερη.


Τα παιδιά πού ήδη έχουν αρχίσει μαθήματα στα τμήματα που βαίνουν προς κατάργηση θα υποχρεωθούν είτε να αλλάξουν κατεύθυνση,είτε να αλλάξουν σχολείο για την τελευταία τάξη του Λυκείου.Τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια δραματική αλλαγή στα παιδιά μας δεν χρειάζεται να την περιγράψουμε.


Μεσοπρόθεσμα,και ιδίως από την επόμενη σχολική χρονιά που οι κατευθύνσεις θα γίνουν τέσσερις, η κατάργηση των «ολιγομελών» τμημάτων μοιραία θα οδηγήσει σε μαρασμό και κλείσιμο πολλών σχολείων και θα παραμείνουν λίγα και πολυάριθμα,που θα μπορούν να υποστηρίξουν τμήματα κατεύθυνσης με περισσότερα από 20 παιδιά.Είναι αμφίβολο αν στον Δήμο Παπάγου–Χολαργού καταφέρουν να σταθούν περισσότερα από δύο (2)Γενικά Λύκεια ,με εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία από τη σημερινή.Τα παιδιά μας δεν θα πηγαίνουν πια στο «σχολείο της γειτονιάς» αλλά σε ένα μακρινό,πολυάνθρωπο κι απρόσωπο σχολείο.


Η Ένωση       Συλλόγων Γονέων των Μαθητών των Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού,οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων του ΒορείουΤομέα Αθήνας,μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής,οργανώνουμε:


Παράσταση Διαμαρτυρίας στοΥπουργείο Παιδείας τηνΤετάρτη, 26/9/2018,στις 12 το μεσημέρι,

Για να διεκδικήσουμε να λειτουργήσουν τα «ολιγομελή» τμήματα σε όλα τα σχολεία και να καταργηθούν οι διατάξεις του Νόμου που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερα από 20 παιδιά.


Καλούμε όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ'αυτή τη δράση..Είναι σημαντικό να έχουμε μαζική συμμετοχή για να είναι πιο δυνατή η φωνή μας.Αν δεν διεκδικήσουμε σήμερα,αύριο θα είναι αργά για τα παιδιά μας.


Καλούμε,επίσης,την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να συμπαρασταθεί σ'αυτή τη δίκαια διεκδίκησή μας.Και ζητούμε από το Πρόεδρο του ΔημοτικούΣυμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να εκδώσει ψήφισμα,που να ζητεί να λειτουργούν όλα τα τμήματα κατεύθυνσης σε όλα τα Λύκεια,ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σ'αυτά.


Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών

Των Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...