05 Οκτωβρίου 2018

"ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ" - Εγκρίθηκε η Ανθρωπιστική του 2ου ΓΕΛ Χολαργού


Σήμερα το πρωί με την ΥΑ  166167/Δ2/ 05-10-2018  εγκρίθηκε η κατά παρέκκλιση λειτουργία του τμήματος της Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης του 2ου ΓΕΛ Χολαργού.

Το 2ο ΓΕΛ Χολαργού κατάφερε και  κράτησε την Ανθρωπιστική του κατεύθυνση , δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία και σε άλλα 11 από τα 21 τμήματα κατεύθυνσης των ΓΕΛ της Β΄ Αθήνας, να κρατήσουν τα δικά τους ολιγομελή τμήματα.
Mέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Χολαργού όταν ενημερώθηκαν από την δ/νση του σχολείου για την πρόθεση του ΥΠΕΘ να καταργήσει τα ολιγομελή τμήματα (κάτω των 20 μαθητών) κατευθύνσεων των ΓΕΛ , συμπεριλαμβανομένου   και του τμήματος της Ανθρωπιστικής του 2ου ΓΕΛ Χολαργού  , επικοινώνησαν  άμεσα με την Ένωση Γονέων .
Η Ένωση Γονέων , τα μέλη του Συλλόγου Γονέων  2ου ΓΕΛ Χολαργού με συντονισμένες κινήσεις , προχώρησαν άμεσα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Β΄ Βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο ΥΠΕΘ.
Παράλληλα η  Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού ενημέρωσε τις όμορες Ενώσεις , μέσω της Ομοσπονδίας Γονέων , για τον κίνδυνο της κατάργησης τμημάτων στα δικά τους σχολεία , με αποτέλεσμα την δημιουργία ενιαίου μετώπου διαμαρτυρίας.
 Επιπλέον η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού,  συλλέγοντας στοιχεία , αριθμούς μαθητών και τμημάτων των όμορων σχολείων ,  δημιούργησε μια ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία , του ότι εκτός της αντιπαιδαγωγικής πρακτικής και ψυχολογικής βίας  που ασκείται στους μαθητές της Γ Λυκείου , από την κατάργηση του τμήματος , δε θα υπήρχε κανένα όφελος , είτε οικονομικό είτε σε ανθρώπινο δυναμικό , για το ΥΠΕΘ . 
Στην συντονισμένη προσπάθεια αυτής της διεκδίκησης  , εκτός του  Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ και της Ένωσης Γονέων συνεργάστηκαν , αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας ,  ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού  και η Α-Γ ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων.
 Το πιο δυνατό επιχείρημα, άρθρωσαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Χολαργού, που συμμετείχαν στον αγώνα, διεκδικώντας το λογικό και το αυτονόητο, με ωριμότητα, δυναμικά και πειθαρχημένα. Σαν γονείς νιώθουμε περήφανοι για αυτά τα παιδιά.
Η έγκριση λειτουργίας του τμήματος της Ανθρωπιστικής του 2ου ΓΕΛ Χολαργού αποτελεί μια νίκη και ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιφέρει η συνεργασία και ο συντονισμός.
Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να καταργηθεί ο αντιπαιδαγωγικός νόμος που εμποδίζει την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, γιατί κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ακολουθεί την κατεύθυνση της επιλογής τους και να φοιτά στο σχολείο της γειτονιάς του.

Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού




Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...