02 Οκτωβρίου 2018

3η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘ την ΤΡΙΤΗ 2/10


Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού θα παρευρεθούν στην 3η παράσταση διαμαρτυρίας, στο ΥΠΕΘ ,για την κατάργηση του ολοήμερου τμήματος της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης του 2ου ΓΕΛ Χολαργού. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία μαθητών του 2ου ΓΕΛ Χολαργού.
Θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων συμμετείχε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας για το θέμα της κατάργησης ολιγομελών τμημάτων, στις 21/9 με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου ΓΕΛ Χολαργού και στις  26/9 μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων, Ενώσεις του Βορείου Τομέα, Συλλόγους Γονέων και εκπροσώπων της ΕΛΜΕ.

Ακολουθεί η ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Χολαργού:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι μαθητές, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1/10 στο σχολείο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την αναβληθείσα παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής , αύριο Τρίτη πρωί, στις 12, έξω από  το Υπουργείο Παιδείας.
Από όσο γνωρίζουμε, θα ξεκινήσουν αύριο στις 11 από το σχολείο, προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου και θα ζητήσουν να επιδώσουν επιστολή προς τον Υπουργό, με αίτημα την μη κατάργηση του μοναδικού τμήματος Ανθρωπιστικής Κατεύθυνσης  της Γ τάξης.
Επειδή ζήτησαν την βοήθεια των γονέων, σας καλούμε αύριο, όσους  από εμάς έχουν την δυνατότητα , να είμαστε εκεί μαζί με τα παιδιά μας στις 12:00 .
Να τονίσουμε  ότι το θέμα αφορά όλους τους γονείς και όχι μόνο εκείνους των 13 παιδιών της Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Την ίδια τύχη παρ΄ολίγον να έχει και το τμήμα Οικονομικής Κατεύθυνσης της Γ’  τάξης , αλλά και το τμήμα Ανθρωπιστικής της Β΄.
Ενημερώσαμε και την Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού και θα στείλει εκπρόσωπο, όπως επίσης πιθανότατα θα στείλει και η Ομοσπονδία Γονέων.
Επιπλέον η ΟΛΜΕ , καθώς και η Α-Γ  ΕΛΜΕ (καθηγητές της Β Αθήνας)   έχουν εξαγγείλει για την προσεχή Παρασκευή 5/10 , παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στην 13:00. Γι αυτόν το λόγο  η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας  από 11:00 έως 14:00. Επισυνάπτουμε και την επιστολή τους

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...