05 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



   Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το κάλεσμα της Ένωσης Γονέων η κινητοποίηση για το θέμα της θέρμανσης των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, παρόλο που, υπό την πίεση των γονιών, είχαν θέρμανση σήμερα. Στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων συμμετείχαν μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων της Πρωτοβάθμιας αλλά και μέλη των Συλλόγων Γονέων.
   Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ζήτησαν ακρόαση από τον Δήμαρχο, ο οποίος δέχτηκε όλους τους γονείς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντων των Προέδρου και Γραμματέως της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα του δήμου.
   Η Πρόεδρος της Ένωσης επανέλαβε τα γραπτά ερωτήματα που είχε καταθέσει η εκπρόσωπος της Ένωσης στην Σχολική Επιτροπή (1.Γιατί δεν έχουν θέρμανση τα σχολεία της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; 2.Ποιο είναι το ποσό που χρωστάει η Σχολική Επιτροπή στο φυσικό αέριο; 3.Τι ενέργειες έχουν γίνει για το ότι η εταιρία Φυσικού Αερίου έχει σφραγίσει τις παροχές σε σχολεία; 4 Για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη η συντήρηση των καυστήρων ;) και που στην ουσία προκάλεσαν  την χθεσινή δημόσια συγγνώμη του Προέδρου της και τις ενέργειες για την επανασύνδεση του φυσικού αερίου, χωρίς όμως να απαντηθούν στο σύνολό τους.
   Στην συνέχεια παρέδωσε στον Δήμαρχο Ψήφισμα της Ένωσης που έχει ως εξής:
«Δεκέμβριος μήνας και τα παιδιά μας παγώνουν μέσα στις σχολικές αίθουσες, χωρίς θέρμανση.
 Μας έλεγαν ότι η έλλειψη θέρμανσης οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει συντήρηση καυστήρων (που δεν έχει γίνει).
 Μετά είδαμε τις σφραγίδες της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου και μάθαμε ότι η αλήθεια είναι, ότι η έλλειψη θέρμανσης οφείλεται στην καθυστέρηση πληρωμής της σε ρύθμιση οφειλής.
 Μας είπαν ότι η δόση πληρώθηκε και ότι υπάρχει καθυστέρηση στην επικοινωνία ανάμεσα στην εταιρεία είσπραξης και την εταιρεία παροχής του αερίου.
 Μας είπαν στις 3/12 ότι τα σχολεία μας θα έχουν θέρμανση την Τετάρτη 4/12.


 Μας είπαν ψέματα!

   Για όλα αυτά, υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Κατ΄επέκταση υπεύθυνος είναι και ο Δήμαρχος καθώς πρόκειται για δική του επιλογή.
   Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, με απόλυτη ευθύνη του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (ξέρουμε ότι η Σχολική Επιτροπή χρωστά ακόμα την γραφική ύλη των νηπιαγωγείων, ξέρουμε ότι οι συντηρητές φωτοτυπικών και εκτυπωτών διαμαρτύρονται για χρωστούμενα, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Επιτροπής ο Πρόεδρος της δεν ενημερώνει τα μέλη της για το υπόλοιπο του ταμείου και για τις οφειλές της).
 Ζητούμε να μάθουμε τι ακριβώς χρωστάει η Σχολική Επιτροπή και για ποιό λόγο.
 Ζητούμε από τον Δήμαρχο να εγκαλέσει τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και να ζητήσει εξηγήσεις για την  διαχείριση των οικονομικών της Επιτροπής.
 Ζητούμε την αντικατάσταση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
 Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα η θέρμανση σε όλα τα σχολεία του δήμου μας για να μπορέσουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε θερμαινόμενες αίθουσες.»
   Οι παρευρισκόμενοι γονείς κατέθεσαν ερωτήσεις που αφορούσαν στα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής και στις αιτίες διακοπής της σύνδεσης του φυσικού αερίου και της έλλειψης συντήρησης των καυστήρων.
   Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής δεν ήταν ικανοποιητικές. Για τον λόγο αυτό οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, ζήτησαν επίμονα και επανειλημμένως, οι εξηγήσεις να δοθούν εγγράφως, κάτι που ζητήθηκε και από τον Δήμαρχο.
   Ο Δήμαρχος δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για την διακοπή του φυσικού αερίου.
Δήμαρχος και Πρόεδρος επανέλαβαν την έκφραση της συγγνώμης απέναντι στους γονείς, στους οποίους όμως δεν φάνηκε αρκετή.
    Οι εκπρόσωποι της Ένωσης, των Δ.Σ. των Συλλόγων αλλά και οι γονείς, αποχώρησαν περιμένοντας τις έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τα όσα ακούστηκαν σαν δικαιολογίες και επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες.

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...