02 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ


Το πρόβλημα της καθαριότητας, ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή των θεμάτων που έχει φέρει για συζήτηση η Ένωση Γονέων, αφορά σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας του δήμου μας.
Σε κάποια σχολεία το πρόβλημα είναι εντονότερο, χρήζει άμεσης λύσης και δεν μπορεί να περιμένει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Σύλλογοι Γονέων των 2ου Δημοτικού Χολαργού και 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού, μετά την διεξαγωγή Σχολικών Συμβουλίων, συνεδριάσεων Δ.Σ. και διεξαγωγή Γ.Σ., έχουν προχωρήσει, τις τελευταίες μέρες, σε μια σειρά ενεργειών με σκοπό την διεκδίκηση  άμεσης και μόνιμης λύσης για την καθαριότητα στα σχολεία τους.
Ανάμεσα στις ενέργειες ήταν και η ανάρτηση πανό, που κατέβηκε από τη Διεύθυνση καθαριότητας. Ακολούθησε η απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής να απευθυνθεί στην αστυνομία για «συστάσεις» σε εκπρόσωπο Συλλόγου και της Ένωσης Γονέων με προφανή στόχο τον εκφοβισμό. Στο ίδιο πνεύμα, οι Σύλλογοι με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων έχουν απευθύνει κάλεσμα στους γονείς, για κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο για την Δευτέρα 3/2/2020.
Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει το δικαίωμα των Συλλόγων Γονέων να διεκδικούν ένα καθαρό σχολείο για τα παιδιά τους.
Επιπλέον σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο Σχολικών Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, δήλωσαν ότι η λύση δεν θα έρθει ούτε με την πρόταση για συνεργεία ιδιωτικού καθαρισμού (απόφαση που λήφθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας/1/2020). Για τον λόγο αυτό ως άμεσο προσωρινό μέτρο ζητάμε από την δημοτική αρχή, να χρησιμοποιήσει μέρος του προσωπικού καθαριότητας του δήμου για την καθαριότητα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας , πρακτική που έχει υιοθετηθεί και από άλλους δήμους μεταξύ των οποίων από τον δήμο Αθηναίων και την προτρέπουμε να απευθυνθεί στο ΥΠΑΙΘ για να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...