21 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ


   Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού αισθάνεται ικανοποίηση με την κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2889/Β/17-7-2020, με την οποία ιδρύονται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού , το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, το 7ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 4ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, κάτι το οποίο αποτελούσε αίτημα των συλλογικών φορέων των γονέων και εκπαιδευτικών του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια, το οποίο υιοθετήθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
   Η Ένωση Γονέων έχει δώσει, επί σειρά ετών, έναν αγώνα, προκειμένου να πείσει όλους τους αρμόδιους, για την ανάγκη ανέγερσης και λειτουργίας νέων σχολικών μονάδων, ιδιαιτέρως για την Πρωτοβάθμια, στον δήμο μας, με συνεχείς αναφορές στον κορεσμό των υπαρχόντων σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) τόσο κατά την διάρκεια συναντήσεων με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας, όσο και κατά τις σχετικές τοποθετήσεις της σε Δημοτικά Συμβούλια και την ΔΕΠ, αλλά και με μεγάλο αριθμό σχετικών εγγράφων, ανάλογων κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών, στις οποίες στοιχειοθετούσε το αίτημα και τα έχει απευθύνει, στον Δήμο, την Δ/νση Πρωτοβάθμιας, την Περιφέρεια και το ΥΠΑΙΘ.
   Η πιο πρόσφατη σχετική παρέμβαση αφορούσε ανακοίνωση της Ένωσης στις 29/6/2020 με τίτλο «Για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου- Χολαργού και την άμεση ανάγκη επανασχεδιασμού, χρηματοδότησης, ίδρυσης & κατασκευής νέων σχολείων»  την οποία δημοσιοποίησε και απεύθυνε αίτημα για συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους για τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν περιέλθει τα σχολεία του Δήμου μας, χωρίς ανταπόκριση.
   Η Ένωση Γονέων θα παρακολουθήσει τις ενέργειες που έπονται της απόφασης ίδρυσης. Σε ότι αφορά στην περίπτωση του 6ου Δημοτικού Χολαργού, αυτό σημαίνει την δημιουργία νέων σχολικών ορίων από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας. Σε ότι αφορά την περίπτωση του 4ου Δημοτικού Παπάγου αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή πρέπει να προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης και στην υλοποίηση των από την ΚΤΥΠ ορισμένων προϋποθέσεων, προκειμένου να καταθέσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο με βαθμό ωριμότητας ικανό να θέσει το 4ο Δημοτικό Παπάγου στις προτεραιότητες της ΚΤΥΠ για την ανέγερση του σχολείου. Τέλος για τις περιπτώσεις ίδρυσης των δυο Νηπιαγωγείων μένει να μας διευκρινιστεί, κατ΄αρχάς, το που θα στεγαστούν και στην συνέχεια να δημιουργηθούν νέα αντίστοιχα σχολικά όρια. 

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...