11 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ



ΠΡΟΣ: Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (με ευθύνη του παραλήπτη): Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου-Χολαργού

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην επιστολή έκφρασης διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 30/11/2018 που παραλάβαμε ηλεκτρονικώς την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις  9:56 μ.μ. σας δηλώνουμε τα εξής:
·         Είναι αυτονόητο ότι οι Σύλλογοι Γονέων όπως και η Ένωση οφείλουν να έχουν συνέχεια και συνέπεια στην πορεία τους παρόλες τις αλλαγές των διοικήσεών τους. Επειδή αυτό φαίνεται ότι δεν συμβαίνει στο πλαίσιο του Συλλόγου σας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, για το θέμα της επιστολής σας θεωρούμε σκόπιμο να σας προσφέρουμε τις παρακάτω πληροφορίες:
ü  Το θέμα της διεύρυνσης των σχολικών ορίων σε σχέση με το 2ο ΓΕΛ Χολαργού απασχολεί την Ένωση Γονέων από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Χολαργού αλλά και μέλη της Διοίκησής του εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, στις 14/9/2017, ζητώντας την συνδρομή της για  πρόβλημα  σχετικό με τις εγγραφές που είχε αντιμετωπίσει το σχολείο και που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση τμημάτων του.
ü  Σε επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης (30/1/2018) και σύμφωνα με το Πρακτικό της συνεδρίασης, κατά την συζήτηση του θέματος  2 της Η.Δ. (2. Προετοιμασία θεμάτων της επερχόμενης ΔΕΠ (καθορισμός ορίων των σχολείων), καταγράφηκαν τα εξής: “Στο θέμα 2 της Η.Δ. έγινε αναφορά στο θέμα που είχε προκύψει την περίοδο των εγγραφών, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, από το οποίο είχε προκύψει η ανάγκη να εξεταστεί το θέμα του επαναπροσδιορισμού των ορίων των σχολείων. Το μέλος Μπουζαμπαλίδης Γ. έδωσε πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά στις εγγραφές και προέτρεψε να μελετηθεί το νέο νομοσχέδιο, προτού κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από τον εκπρόσωπο της Ένωσης στην ΔΕΠ. Επίσης, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ξέρουμε τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στις δυο τελευταίες τάξεις των δημοτικών σχολείων της περιοχής, μιας και είναι η καθοριστική μεταβλητή που μπορεί να οδηγήσει στο πως θα οριστούν όρια σχολείων που να εξυπηρετούν. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΔΕΠ, Προφίλης Χρ. κράτησε σημειώσεις και δήλωσε ότι θα προετοιμαστεί για την συνεδρίαση της επιτροπής.” – στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε ότι το Πρακτικό συνοδεύεται από σχετικό ηχητικό αρχείο το οποίο περιέχει την πλήρη καταγραφή της συζήτησης-.
ü  Πριν την συνεδρίαση της ΔΕΠ, η Ένωση, ο εκπρόσωπός της στην ΔΕΠ και τα μέλη της ΔΕΠ, έγιναν αποδέκτες επιστολής του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Χολαργού (ενώ δεν υπήρχε καμία άλλη επικοινωνία με εκπρόσωπο ή με διοίκηση άλλου Συλλόγου Γονέων) που έχει ως εξής: «Αξιότιμοι κύριοι – μέλη της ΔΕΠ
ενόψει της αυριανής σας συνεδρίασης, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα δύο αιτήματα του Συλλόγου μας σχετικά με τα γεωγραφικά όρια των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας:
1. Ζητάμε να διευρυνθούν τα όρια του Λυκείου μας για την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19, γιατί το 2ο Γυμνάσιο κινδυνεύει να λειτουργήσει με 2 τμήματα στην Γ΄τάξη και κατ’ επέκταση και το 2ο Λύκειο (και άρα να καταργηθεί και η θέση του υποδιευθυντή), ενώ αντίστοιχα τo γειτονικό μας 1ο Λύκειο επιβαρύνεται με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και λειτουργεί με 5 και 6 τμήματα ….
….Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Χολαργού
Τάνια Τσάγκα Πράπα
Πρόεδρος»
ü  Η σχετική με τον καθορισμό των σχολικών ορίων  ΔΕΠ διενεργήθει στις 8/3/2018 και αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της Ένωσης έδωσε (για το θέμα του καθορισμού των σχολικών ορίων) την παρακάτω ενημέρωση: «Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν οι εξής:
Α. Κοσμάτου, Διευθύντρια 1ου Γυμ. Παπάγου
Ρ. Σερετέλη, Διευθύντρια 2ου Δημοτ. Χολαργού
Λ. Γιώργας, Διευθυντής 1ου Λυκ. Παπάγου
Α. Παπανδρέου (αναπληρωματικό μέλος), Διευθυντής 2ου Γυμ. Χολαργού
Κ. Γώγος, Εκπρόσωπος Συλ. Εκπαιδευτ. "Ο Περικλής"
Η. Αποστολόπουλος, Δήμαρχος
Μ. Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας,
Χ. Πετράκης, Πρόεδρος Α βάθμιας Σχολ. Επιτροπής
Μ. Τράκας, Πρόεδρος Β βάθμιας Σχολ. Επιτροπής
Ν. Ζιαμπάρα, Γραφείο Δημάρχου
Χ. Παυλοπούλου, Γραφείο Παιδείας
....................................................................................
1) Καθορισμός ορίων Γυμνασίων/Λυκείων Δήμου Παπάγου-Χολαργού:....
....α) Για το Γυμνάσιο-Λύκειο Παπάγου τα όρια μένουν ως έχουν
β) Για τα Γυμνάσια-Λύκεια Χολαργού, τα όρια θα διαμορφωθούν έτσι ώστε  να συγκροτηθούν 4 τμήματα για το 2ο Γυμνάσιο (85 παιδιά) και 5 τμήματα για το 1ο Γυμνάσιο (115 παιδιά).
Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα.»
ü  Η παραπάνω απόφαση της ΔΕΠ, αποτέλεσε την εισήγησή της επιτροπής στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίστηκε ως αναφέρεται.
ü  Τον Σεπτέμβριο του 2018 και αφού έγινε εμφανής ο κίνδυνος να κλείσει τμήμα κατεύθυνσης του 2ου ΓΕΛ Χολαργού, μέλη του Συλλόγου Γονέων και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης (21/9/2018) και έγιναν δεκτά από τον Δ/ντη κο Φαλούκα. Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο Δ/ντης της Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης, τόνισε ότι ανεξάρτητα με το αν θα πετυχαίναμε την διάσωση του τμήματος κατεύθυνσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης, ήταν απαραίτητο να υπάρξει διεύρυνση των σχολικών ορίων για το 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Χολαργού προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες μελλοντικές καταστάσεις.
ü  Στις 15/11/2018 , ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΔΕΠ, ενημέρωσε για επικείμενη συνεδρίαση της επιτροπής (19/11/2018) με θέμα Η.Δ. 1- Καθορισμός ορίων Γυμνασίων/Λυκείων Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
ü  Στις 20/11/2018 ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΔΕΠ έστειλε ενημέρωση για την συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει ως εξής: «Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη:
Ρ. Σερετέλη, Διευθύντρια 2ου Δημοτ. Χολαργού
Κ. Γώγος, Εκπρόσωπος Συλ. Εκπαιδευτ. "Ο Περικλής"
Χ. Προφίλης, Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων
Α. Μπελιτσάκος, Εκπρόσωπος Παραγωγικών Τάξεων
Η. Αποστολόπουλος, Δήμαρχος
και οι:
Μ. Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας,
Χ. Πετράκης, Πρόεδρος Α βάθμιας Σχολ. Επιτροπής
Μ. Τράκας, Πρόεδρος Β βάθμιας Σχολ. Επιτροπής
Ν. Ζιαμπάρα, Γραφείο Δημάρχου
Χ. Παυλοπούλου, Γραφείο Παιδείας
Μ. Ξανθάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων
Σ. Πάντος, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Χολαργού,
Α. Παπανδρέου, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χολαργού,
Λ. Γκάζα, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου Χολαργού
κ. Δοργιάκης, Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών 2ου Λυκείου Χολαργού 
Απουσίαζαν τα μέλη:
Α. Κοσμάτου, Διευθύντρια 1ου Γυμ. Παπάγου
Λ. Γιώργας, Διευθυντής 1ου Λυκ. Παπάγου
Ο. Πλουμίδης, Εκπρόσωπος Παραγωγικών Τάξεων
  Πριν αναφερθώ στη συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ., ενημερώνω, πως η σημερινή συνεδρίαση, έγινε για πρώτη φορά στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να είναι δυνατή η ηχητική καταγραφή της συνεδρίασης (όπως είχαμε ζητήσει στην τελευταία συνεδρίαση στις 4/6/2018, με αφορμή την πολύ καθυστερημένη ή καθόλου, αποστολή των πρακτικών των συνεδριάσεων, όπως π.χ. τα Πρακτικά της 4/6/18, που ακόμα εκκρεμούν)!
1) Καθορισμός ορίων Γυμνασίων/Λυκείων Δήμου Παπάγου-Χολαργού:
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, πως υπάρχει αίτημα από την Διεύθυνση Β Βάθμιας, για χωροταξική κατανομή για την 1η Γυμνασίου, ως την 10/12, ενώ αντίστοιχη συζήτηση για τα όρια της πρωτοβάθμιας, θα ακολουθήσει το νέο έτος.Στη συνέχεια υπενθύμισε την προηγούμενη σχετική απόφαση, που προέβλεπε:Οι μαθητές των 1ου κ 5ου Δημοτικών Χολαργού, να φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, οι μαθητές των 2ου κ 3ου Δημοτικών Χολαργού, να φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Χολαργού, να μοιράζονται στα δύο Γυμνάσια (και στη συνέχεια Λύκεια), βάση συγκεκριμένης κατανομής δρόμων.
Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου επιθυμεί τη διατήρηση αυτής της κατανομής, ενώ ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου επιθυμεί την τροποποίησή της.
Τον λόγο έλαβε ο κ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι:
Υπάρχει απόφαση Σχολικού Συμβουλίου (6/9/18), για αλλαγή των ορίων των Σχολείων και ισοκατανομή των μαθητών στα δύο Γυμνάσια.
Συμφωνεί να υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσης Γονέων για μαθητές του 1ου και 5ου Δημοτικών στο 1ο Γυμνάσιο και 2ου, 3ου και 4ου (εξ ολοκλήρου) Δημοτικών, στο 2ο Γυμνάσιο
Στο Σχολείο υπάρχουν 16 αίθουσες διδασκαλίας για περίπου 350 παιδιά (σήμερα φιλοξενούνται 217 έναντι 278 του 1ου Γυμνασίου), κατά συνέπεια πρόβλημα χώρου/υποδομών δεν υπάρχει
Το Σχολείο εξυπηρετείται πολύ καλά από Δημοτική και Αστική συγκοινωνία
Αναγνωρίζει ότι η προτεινόμενη ανακατανομή, ίσως δημιουργήσει μικροπροβλήματα σε εκπαιδευτικούς, αλλά θεωρεί ότι αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο συμφέρον των παιδιών.
Ακολούθησε ο κ. Σ. Πάντος, ο οποίος τόνισε ότι:
Παλαιότερα υπήρχαν 2 Γυμνάσια το 1ο και το 3ο, τα οποία συγχωνεύτηκαν το 2010
Την πρώτη χρονιά υπήρχαν 13 τμήματα ενώ τώρα υπάρχουν μόνο 12
Η 1η Γυμνασίου έχει 92 μαθητές, που είναι οριακός αριθμός και άρα δεν συμφωνεί για διεύρυνση των ορίων
Η παρούσα κατάσταση διασφαλίζει τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών
Το 1ο Γυμνάσιο γεωγραφικά μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο μέρος μαθητών
Το Γυμνάσιο Παπάγου έχει πολύ περισσότερα παιδιά από ότι θα έπρεπε και πως θα πρέπει να γίνει συνεννόηση μεταξύ του 1ου Γυμνασίου Παπάγου και του 2ου Γυμνασίου Χολαργού για την εύρεση λύσης, στον μικρό αριθμό παιδιών στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού.
Σε διευκρινιστική μου ερώτηση, αν υπάρχει Απόφαση Σχολικού Συμβουλίου για το 1ο Γυμνάσιο, όπως για το 2ο, σχετικά με τα όρια, η απάντηση ήταν αρνητική, με την αιτιολογία ότι το Σχολικό Συμβούλιο δεν έχει γίνει ακόμα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους παρόντες για τα γραπτά αιτήματα των Συλλόγων Γονέων, του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, που κατατέθηκαν στην ΔΕΠ, σύμφωνα με τα οποία ζητείται οι μαθητές 2ου, 3ου και 4ου (εξ ολοκλήρου) Δημοτικών να φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού.
Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το δυναμικό είναι:
93 μαθητές στην ΣΤ Δημοτικού, στα 1ο και 5ο Δημοτικά
66 μαθητές στην ΣΤ Δημοτικού, στα 2ο και 3ο Δημοτικά
42 μαθητές στην ΣΤ Δημοτικού, στο 4ο Δημοτικό (υπάρχουν διευθύνσεις μόνο για 34 παιδιά!!!).
Με βάση την προηγούμενη κατανομή, θα έπρεπε να πάνε 107 παιδιά στο 1ο Γυμνάσιο και 86 στο 2ο Γυμνάσιο, ενώ ερωτηματικό είναι τα 8 παιδιά χωρίς διευθύνσεις.
Με την εισήγηση (προτεινόμενη μεταβολή των ορίων) του Δήμου θα πάνε 98 παιδιά στο 1ο Γυμνάσιο και 95 παιδιά στο 2ο Γυμνάσιο.
Ο κ. Α. Παπανδρέου ανέφερε ότι πέρσι, από τα 87 παιδιά που προβλεπόταν αρχικά να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο, έφυγαν τα 16 και μόνο χάρη σε συνεννόηση και συνεργασία με τον κ. Σ. Πάντο, κατάφεραν να παραμείνουν 4 τμήματα στο 1ο Γυμνάσιο.
Στο σημείο αυτό δόθηκε ο λόγος στην Ένωση Γονέων.
Ανέφερα πως συντασσόμαστε πλήρως με τα κείμενα/αιτήματα των 2 Συλλόγων Γονέων (2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου) και η πρότασή μας είναι φοίτηση στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού των παιδιών από τα 2ο-3ο-4ο Δημοτικά Χολαργού.
Η πρότασή μας στηρίζεται στα εξής επιχειρήματα:
Στον μεγάλο συγκριτικά αριθμό παιδιών, με τον οποίο τροφοδοτείται το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, σε σχέση με αυτόν που τροφοδοτείται το 2ο Γυμνάσιο. Ήδη είχαμε τοποθετηθεί επ'αυτού τον Μάρτιο στην ΔΕΠ της 8/3/18, όταν και είχαμε τελικά τροποποιήσει την αρχική μας προαναφερθείσα θέση και υπερψηφίσαμε την εισήγηση του Δήμου, μετά την διαβεβαίωση του Δημάρχου για μερική τροποποίηση των ορίων, με τρόπο που ικανοποιούσε τότε τον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου. Παρόλα αυτά είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο συρρίκνωσης με την τότε κατανομή. Το πρόσφατο πρόβλημα με την παρολίγον κατάργηση Τμήματος κατεύθυνσης, στο 2ο Λύκειο Χολαργού αποτέλεσε απλά την επιβεβαίωση των φόβων μας και αποφεύχθηκε, μόνο χάρη στην άμεση και δυναμική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Στο ότι η κίνηση του κ. Φαλούκα να ζητήσει από τις αρχές, την άμεση επανεξέταση των ορίων Γυμνασίων και Λυκείων, αποδεικνύει το αληθές του προβλήματος που έχουμε επισημάνει με την παρούσα κατανομή κι επίσης σημαίνει πως έχει επίγνωση πιθανών επιπτώσεων στους εκπαιδευτικούς, από τυχόν αλλαγή των ορίων, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί εμπόδιο.
Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, απαντώντας στον κύριο Πάντο (σχετικά με πρότασή τους για να μοιραστούν παιδιά ιδίων δρόμων, μεταξύ του 1ου Γυμνασίου Παπάγου και 2ου Γυμνασίου Χολαργού, για να "ενισχυθεί" το δεύτερο),  ότι δεν είναι σωστό να "χωρίζονται" παιδιά ίδιας γειτονιάς που έχουν πάει στο ίδιο δημοτικό σχολείο, αναφέραμε κι εμείς το γεγονός πως ισχύει το ίδιο ακριβώς για τα παιδιά του 4ου Δημοτικού, αν θα πρέπει να "χωριστούν"!
Στη δήλωση του κ. Παπανδρέου, τόσο τον Μάρτιο όσο και σήμερα, ότι το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για να φιλοξενήσει τα παιδιά και των 3 Δημοτικών Σχολείων (2ο, 3ο, 4ο), εφόσον η πρότασή μας γίνει αποδεκτή.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γώγος, που τόνισε πως η αύξηση του μαθητικού δυναμικού ξεκινά από τη βάση. Εφόσον ιδρυθεί ένα ακόμη Δημοτικό Σχολείο, αυτό θα βοηθήσει να υπάρχει ισομερής κατανομή των μαθητών, να πάψουν οι διαρροές και να μην υπάρχουν προβλήματα στα Γυμνάσια. Επίσης ανέφερε, πως εφόσον υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η κατανομή των μαθητών μπορεί να γίνεται από την Διεύθυνση Β Βάθμιας.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε τις 3 προτάσεις για την ψηφοφορία για τα όρια των Σχολείων του Χολαργού:
Α) Του 1ου Γυμνασίου, να μείνουν τα όρια ως έχουν, δηλαδή 107 μαθητές στο 1ο και 86 μαθητές στο 2ο
Β) Των Συλλόγων Γονέων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Χολαργού και της Ένωσης Γονέων, δηλαδή τα όρια να είναι έτσι ώστε στο 1ο να πάνε παιδιά από 1ο και 5ο Δημοτικό (93) και στο 2ο παιδιά από 2ο, 3ο και 4ο (108)
Γ) Του Δήμου, μικρή μετατροπή των ορίων, για 98 παιδιά στο 1ο και 95 παιδιά στο 2ο.
Η πρόταση του Δήμου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία:
3 ψήφοι υπέρ,
1 ψήφος υπέρ της δικής μας πρότασης (και των 2 Συλλόγων Γονέων 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Χολαργού, η δική μας ψήφος) και
1 λευκή ψήφος.
......................................................................................................»
·         Για όλα τα παραπάνω είχαν γνώση ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ένωσης (συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων του συλλόγου γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού), οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τις διοικήσεις των Συλλόγων τους ώστε να υπάρχει ανατροφοδότηση κατά περίπτωση.
·         Σε ερώτημα μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης που προφανώς δεν είχε παρακολουθήσει την διαδικασία δημιουργίας θέσης της Ένωσης για το ζήτημα και αφορούσε στο πως προέκυψε η θέση μας στην Επιτροπή, ο εκπρόσωπος απάντησε: «...η πρότασή μας προέκυψε:
Α) Από τις δύο γραπτές προτάσεις των Συλλόγων 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, που ήταν και οι μόνες γραπτές αντιδράσεις που είχα, σχετικά με την εισήγηση του Δήμου, πριν την ΔΕΠ
Β) Από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν κάποιοι αντιπρόσωποι μαζί μου, που επίσης αντέδρασαν και ανταλλάξαμε απόψεις έστω προφορικά, πριν τη ΔΕΠ
Γ) Από τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη του ΔΣ της Ένωσης, για σχετικές για τα όρια των Σχολείων, πληροφορίες που υπήρχαν από τη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης με τον κύριο Φαλούκα, όταν είχε προκύψει το σοβαρό θέμα με το τμήμα κατεύθυνσης στο 2ο Λύκειο Χολαργού (και είχαν αναφερθεί και σε σχετικό ΔΣ)
Δ) Από συζητήσεις και ζυμώσεις στο Δημαρχείο, λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΠ με: Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικούς, Εκπροσώπους Συλλόγων γονέων κλπ, οι οποίοι στη συνέχεια ήταν παρόντες στη συνάντηση....
...5ο και πολύ σημαντικό στοιχείο, στο οποίο βασίστηκε η πρότασή μας: το ότι ουσιαστικά ήταν η συνέχεια της θέσης που είχαμε διατυπώσει ήδη στην ΔΕΠ της 8/3/18 (όπως ανέφερα και χτες στην παρέμβασή μου).
Απλά τότε, δυστυχώς (όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος), είχαμε επιλέξει να τροποποιήσουμε τη θέση μας στη διάρκεια της ΔΕΠ της 8/3/18, επειδή η κατανομή που είχε προταθεί από τον Δήμο στη διάρκεια της συζήτησης, ικανοποιούσε (σύμφωνα με τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου) το άμεσα ενδιαφερόμενο Σχολείο και θεωρήθηκε πως ήταν αρκετό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και διαταραχτούν ισορροπίες.
Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι και άρα ήταν και αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της τωρινής μας θέσης....».

·         Την Δευτέρα 22/10/2018 και ώρα 7:08 μ.μ., ενώ είχαμε συμβάλει στην πετυχημένη έκβαση για το 2ο ΓΕΛ Χολαργού και έχοντας υπόψη μας τις παρατηρήσεις του Δ/ντη της Β΄Βάθμιας (όπως αναφέρονται παραπάνω) και αφού ενημερωθήκαμε για δημοσιοποιημένο έγγραφο που είχε σταλεί από τον Σύλλογό σας προς την Δ/νση Β΄Βάθμιας σχετικά με την μείωση του αριθμού τμημάτων της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού,στάλθηκε, από την ηλεκτρονική δ/νση της Ένωσης, μήνυμα στα δυο εναπομείναντα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του Συλλόγου σας (καθώς ο Σύλλογος σας είχε βρεθεί σε κατάσταση έλλειψης διοίκησης) που έχει ως εξής: «Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων - την 23/10/2018 και ώρα 19.30 - για σημαντικά θέματα που  αφορούν το Σύλλογό σας και το Σχολείο σας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας
Μ. Ξανθάκη                           Α. Καβάσιλα»

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση στο μήνυμα αυτό, ενώ κανένα από τα δυο εναπομείναντα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του Συλλόγου σας δεν προσήλθε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης της 23ης/10/2018.

Συμπερασματικά, αναφορικά με όλα τα παραπάνω, η Ένωση Γονέων, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεστε στην επιστολή σας, ήταν ανοιχτή σε συνεργασία (και σε αυτή την περίπτωση, όπως πάντα άλλωστε), με όλους τους Συλλόγους Γονέων (συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού) που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν σε σχέση με το θέμα του καθορισμού των σχολικών ορίων και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ένωση Γονέων έλαβε σοβαρά υπόψη της την γνώμη του Δ/ντη της Β΄Βάθμιας (όπως άλλωστε και ο Δήμος) – (η γνώμη του δ/ντη της Πρωτοβάθμιας δεν αφορά στο συγκεκριμένο θέμα – Καθορισμός ορίων των Γυμνασίων/Λυκείων).

Είναι προφανές ότι οι ισχυρισμοί σας για παράβαση των καταστατικών σκοπών μας είναι ανυπόστατοι.

Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να γνωρίζετε ότι η επιστολή σας αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς μιας και είστε μια νεοεκλεγμένη διοίκηση, είτε θα έπρεπε να γνωρίζετε (με βάση τις παλαιότερες καταγεγραμένες ενημερώσεις των εκπροσώπων σας) τα παραπάνω γεγονότα, είτε (σε περίπτωση που οι εκπρόσωποί σας δεν ενημέρωναν ως όφειλαν την διοίκηση του Συλλόγου σας), θα ήταν ορθό να έχετε ζητήσει διευκρινίσεις προτού προχωρήσετε σε όποια κρίση. Είναι τουλάχιστον άκομψο, πριν καν μας στείλετε ενημέρωση για το αποτέλεσμα των εκλογών του Συλλόγου σας και την σύνθεση του Δ.Σ. (όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 10, παρ. 5 του Καταστατικού του Συλλόγου σας), να λαμβάνουμε μια τέτοια επιστολή.

Καταλήγοντας, σας δηλώνουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, είναι στην διάθεσή σας για περαιτέρω διάλογο, για οποιοδήποτε θέμα. Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να διαπιστώσουμε ότι πράγματι επιθυμείτε την συνεργασία καθώς στο παρελθόν, οι διοικήσεις του Συλλόγου σας δεν είχαν επιδείξει τέτοιο πνεύμα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Παπάγου-Χολαργός 7/12/2018

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...