11 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ


Στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Παπάγου Χολαργού επί σειρά ετών διεκδικεί κι αιτείται την κάλυψη της γραφικής ύλης για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Το περασμένο σχολικό έτος 2018-2019, οι προσπάθειές μας ευοδώθηκαν και πράγματι η σχολική επιτροπή κάλυψε τη δαπάνη της γραφικής ύλης για όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας, μέσω της καταβολής του ΦΗΧ. Επιπλέον, στο πλαίσιο συνεδριάσεων  σχολικών συμβουλίων και συναντήσεων εκπροσώπων συλλόγων γονέων με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής,Χρήστο Πετράκη, διατυπώθηκε από την πλευρά του η πρόθεση να καλυφθεί το κόστος της γραφικής ύλης και για τα δημοτικά από το σχολικό έτος 2019-2020.
Στην τελευταία συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής που έλαβε χώρα στις 4/7 κι ενώ η εκπρόσωπός μας Κράια Αργυρώ έθεσε το θέμα της κάλυψης της γραφικής ύλης προ ημερησίας διάταξης ζητώντας μια απλή επιβεβαίωση για τα νηπιαγωγεία αλλά και μια δέσμευση για τα δημοτικά, προς έκπληξή της έλαβε απάντηση από τον Κο Πετράκη, ότι δεν έχει καταβληθεί από την ΔΕΗ το ποσό του ΦΗΧ τα δύο τελευταία εξάμηνα κι επομένως δεν γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να επιβαρυνθεί αυτή την δαπάνη ακόμη και για τα νηπιαγωγεία.
Ωστόσο, η Ένωση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η τελευταία δόση του ΦΗΧ  καταβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019 και η προηγούμενη τον Οκτώβριο του 2018. Η δόση για το τρέχον εξάμηνο αναμένεται να καταβληθεί εμπρόθεσμα εντός Ιουλίου.
Καλούμε δημοσίως  τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να μας εξηγήσει γιατί προέβη σε  μια σαφώς ψευδή δήλωση.Του ζητάμε επίσης να αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους  της Ένωσης με τρόπο που αρμόζει στην σοβαρότητα του θεσμικού τους ρόλου.
Τον ενημερώνουμε ότι η Ένωση Γονέων θεωρεί δεδομένη την κάλυψη του κόστους της γραφικής ύλης για τα νηπιαγωγεία και  με βάση το γεγονός ότι ήδη υπήρχε περίσσευμα από το ποσό του ΦΗΧ στο παρελθόν (με το οποίο αγοράστηκαν κούτες με αντισηπτικά χεριών) θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί η γραφική ύλη και στα Δημοτικά σχολεία του δήμου μας τον προσεχή Σεπτέμβρη και τον καλούμε να δεσμευθεί για την κάλυψη της γραφικής ύλης,τόσο δημοσίως,  απέναντι σε όλους τους γονείς της Πρωτοβάθμιας ,όσο  και στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής (στις 11/7).

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ Ν- ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...