08 Ιουνίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΟΥΝΗ


Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 9 Ιούνη 2020.
Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες της μεταφοράς όλης της ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πάνω στις πλάτες των γονιών, με πλήρη απουσία οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης για την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από την έλλειψη εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την παρακράτηση των προκαταβολών για τις εκδρομές, περάσαμε στο άνοιγμα των σχολείων με πλημμελή μέτρα εξασφάλισης της απαραίτητης υγιεινής, ενώ καμιά πρόνοια δεν έχει ληφθεί για την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη.
Την ίδια περίοδο, κατατίθεται εν μέσω πανδημίας, νομοσχέδιο για την Παιδεία, πού όχι μόνο δεν καταργεί αντιδραστικές διατάξεις που πέρασαν σε άλλα νομοσχέδια, αλλά φέρνει και καινούργιες, όπως την «Τράπεζα Θεμάτων», την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων κ.ά. Αυτό το Νομοσχέδιο σύσσωμο το γονεϊκό κίνημα, σε συμπαράταξη με τα σωματεία των εκπαιδευτικών απαιτούμε να μην ψηφιστεί.
Φτάνει πια. Καιρός να ακουστεί και η δικιά μας φωνή, η φωνή των χιλιάδων γονιών που απαιτούν να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τα Σωματεία Εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα.
Αθήνα, 3 Ιούνη 2020

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...