08 Ιουνίου 2020

Γονείς και καθηγητές ενωμένοι για δημόσια δωρεάν παιδεία!



Ανακοίνωση της Α-Γ ΕΛΜΕ και Ενώσεων Γονέων μετά από κοινή συνάντηση και συζήτηση:

Α – Γ ΕΛΜΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Νεαπόλεως 5, Αγία Παρασκευή 15341                                                                      Τρίτη 19/5/2020
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Θέμα: Γονείς και καθηγητές ενωμένοι για δημόσια δωρεάν παιδεία!
Στη σημερινή μας συνάντηση στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, γονείς κι εκπαιδευτικοί καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:
1.      Θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς.Ζητάμε 12χρονη ενιαία εκπαίδευση για όλους με τη στήριξη που της αρμόζει. Υποστηρίζουμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και απαιτούμε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας.
2.      Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην "αναμετάδοση" του μαθήματος με οποιοδήποτε τρόπο.Η χρήση κάμερας διαλύει τη σχέση εμπιστοσύνης εκπαιδευτικού – μαθητή και μετατρέπει τη μαθησιακή διαδικασία σε θέαμα με σοβαρούς κινδύνους για την αξιοπρέπεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Θεωρούμε ακόμη αδύνατο ο δάσκαλος να επωμίζεται ταυτόχρονα και τη διδασκαλία στην τάξη και την επικοινωνία με μαθητές, που βρίσκονται σε άλλο χώρο. Απαιτούμε λοιπόν την κατάργηση της σχετικής νομοθετικής τροπολογίας και Υπουργικής Απόφασης.
3.      Θεωρούμε αδιανόητη τη λειτουργία των σχολείων σε προαιρετική βάση.Το σχολείο,πλήρως στελεχωμένο,ξεκινάει στις αρχές Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.Η δυνατότητα σε κάποιους να κρατάνε τα παιδιά τους μακριά, με ευθύνη της Πολιτείας, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και ενισχύει αντικειμενικά τα φροντιστήρια και την αφαίμαξη των οικογενειών.
4.      Δε δεχόμαστε τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς μέτρα προστασίας.Οι ανεπάρκειες αυτές μπορεί να στοιχίσουν σε μας και στα παιδιά μας.Δεν ανεχόμαστε την απουσία μονίμων καθαριστριών από τα σχολεία,την έλλειψη σε τεστ, μάσκες κλπ. Δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς δημόσια δωρεάν υγεία δε μπορεί να υπάρξει.
5.      Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για την παιδεία εν μέσω πανδημίας.Την καλούμε να το πάρει πίσω τώρα. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών και οι οργανώσεις γονέων αναδεικνύουν διαχρονικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ως σχολική κοινότητα και έχουν καταθέσει προτάσεις για την επίλυσή τους. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των σχολικών υποδομών και του περιεχομένου του σχολείου και αποτελούν απάντηση στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. 
Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε λογική προώθησης της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης μας βρίσκει αντίθετους.Απαιτούμε απ’ όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, η οποία να παρέχεται με κρατική ευθύνηκαι να συνοδεύεται από γενναία χρηματοδότηση, πλήρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και της Παράλληλης Στήριξης, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ενίσχυση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, στήριξη των ασθενέστερων οικογενειών, ενισχυτική διδασκαλία, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κ.α.
Εμείς, γονείς και καθηγητές ενωμένοι θα επιδιώξουμε με τον κοινό μας αγώνα αυτό που αξίζει στα παιδιά μας!

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...