13 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Α-Γ ΕΛΜΕ για την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ- ΣΤΗΡΙΞΗ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

    Η Α- Γ ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της παίρνει θέση για το θέμα της λειτουργίας του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και την μεταστέγαση των δυο τάξεων του Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και παράλληλα στηρίζει την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Α – Γ ΕΛΜΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ 

Νεαπόλεως 5, Αγία Παρασκευή 

 a.g.elme.b.athinas@gmail.com

                                                                                                                Παρασκευή 11/9/2020 

Θέμα: Μεταστέγαση 1ου ΓΕ.Λ. Χολαργού 

Το Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ της Β’ Αθήνας εκφράζει την έντονη αντίθεση του στη μετακίνηση της Α’ και Β’ Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Η κατάτμηση του 1ου Λυκείου θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους μαθητές και τους συναδέλφους. Είναι απαράδεκτο η Γ' Λυκείου να παραμείνει να κάνει μάθημα στο εργοτάξιο. Επίσης η μεταφορά θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία και δυσλειτουργίες στο 1ο Γυμνάσιο. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για το αδιέξοδο, αναλογούν στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος για πέντε χρόνια δεν κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα στέγασης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού. Επιπλέον, η δημοτική αρχή φέρεται απαξιωτικά στους γονείς και τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων αγνοώντας παράλληλα τις αποφάσεις του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου. Βεβαίως όλα αυτά καλύπτονται από την άρνηση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει την ευθύνη της όποιας μεταφοράς, αφήνοντας έτσι το Δήμο να υποκαθιστά τη Διοίκηση Θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η μετακίνηση ολοκλήρου του 1ου Λυκείου σε άλλο σχολείο. Ως τέτοιο προκρίνουμε το Πολωνικό. 

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε την κινητοποίηση του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού τη Δευτέρα στις 9:30 έξω απ' το σχολείο και απαιτούμε απ' το Δήμο και τους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Το Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ"
 

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...