01 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ της 30ης/08/2020

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για το συνέδριο της 30ης/08/2020.

"Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, το τακτικό απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής . Στο Συνέδριο, παρά τις λόγω πανδημίας αντίξοες συνθήκες, συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 44 Ενώσεις Γονέων της Αττικής.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους τόσο η εισήγηση του ΔΣ όσο και ο οικονομικός απολογισμός. Στην συζήτηση  οιαντιπροσώπου εξέφρασαν την αγωνία των γονέων όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων  και  συμφώνησαν ότι οφείλεται στην μη λήψη από την κυβέρνηση όλων εκείνων των μέτρων (15μελή   τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό και υλικό καθαριότητας) που τα συλλογικά μας όργανα διεκδικούν, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με ασφάλεια  και σε καιρό πανδημίας.

Εκτιμήθηκε   ότι η  νέα  σχολική χρονιά  χρειάζεται να  βρει  πιο  μαζικούς τους  Συλλόγους  και τις Ενώσεις  της Αττικής . Η  πανδημία  να μην σταθεί εμπόδιο  στην  εκλογική  διαδικασία  για ανάδειξη νέων ΔΣ  σε  Συλλόγους , διαδικασίες  που  μπορούν  και  πρεπει  να  γίνουν  έγκαιρα και  προετοιμασμένα με το άνοιγμα  των σχολείων.

Στο Συνέδριο αναδείχθηκε σαν κυρίαρχο ζήτημα η ανάγκη για  δραστηριοποίηση των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων, προκειμένου να επιτευχθούν:

Ø  15μελή τμήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.  Καλούμε  τις  Ενώσειςνα  αναδείξουν και να  διεκδικήσουν χώρους από τους  Δήμους προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα σχολεία.

Ø  Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας ανά Δήμο, προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται και απολυμαίνονται τόσο κατά την διάρκεια λειτουργίας τους όσο και μετά από αυτήν. Προμήθεια όλων των απαιτούμενων υλικών καθαριότητας και απολύμανσης.

Ø  Άμεσες προσλήψεις των απαραίτητων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών αλλά και νέων) έτσι ώστε αφενός μεν να μην πάει χαμένη καμία ώρα από την αρχή της χρονιάς, αφετέρου δε να είναι εφικτή η διδασκαλία σε 15μελή τμήματα.

Ø  Μαζικά  επαναλαμβανόμενα  τεστ  στα  σχολεία με  ευθύνη  του Κράτους.

Το Συνέδριο  κάλεσε τους Συλλόγους Γονέων να είναι τα μάτια και τα αυτιά των γονιών σε κάθε σχολείο, για την διεκδίκηση και υλοποίηση των παραπάνω στόχων και κατευθύνσεων. 

                                                                               Αθήνα, 31 Αυγούστου 2020"

 

 

 


Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...