01 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


 Επιστολή προς τον Δήμο, για τα μέτρα και τις συνθήκες ανοίγματος των σχολείων, έστειλε η Ένωση, στις 27/08/2020.

Η Επιστολή έχει ως εξής:

"

 

                                                                        Παπάγου Χολαργός 27/08/2020

 

ΠΡΟΣ: Δήμο Παπάγου Χολαργού,  κ. Η. Αποστολόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Αντιδήμαρχο Παιδείας και Τεχνικών Έργων κ. Μ. Τράκα

                          Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
                          κ. Χ. Πετράκη

                          Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
                          κ. Λ. Σουρανή

 

ΘΕΜΑ: «Άνοιγμα των Σχολείων Σεπτέμβριος 2020»

Με δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων σε λίγες ημέρες και σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας , εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τους όρους που θα πραγματοποιηθεί αυτό και ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

Με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΣ (αρ.πρωτ.ΔΙΠΑΑΠ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-08-2020), η ευθύνη για την πρόσληψη καθαριστών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταφέρεται στους Δήμους. Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής προσωπικού στους Δήμους, ο αριθμός των καθαριστών για τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού ανέρχεται στους 17 πλήρους απασχόλησης και 9 μερικής. Δεδομένου ότι τα σχολεία του Δήμου μας είναι 23, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την κατανομή των καθαριστών που έχετε προβλέψει συγκεκριμένα ανά σχολική μονάδα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και λόγω της πανδημίας, αλλά και των κενών που προϋπήρχαν. Η πρόσφατη εμπειρία μας από το άνοιγμα των σχολείων τον Μάιο και τον Ιούνιο, απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχολαστικός καθαρισμός από υπαλλήλους που καλύπτουν περισσότερα του ενός σχολείου κι επιπλέον σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών κι αιθουσών απαιτούν οπωσδήποτε και δεύτερο καθαριστή.

Επιπλέον ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την αξιοποίηση και την κατανομή των 14 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων για τα σχολεία του Δήμου μας, που είχαν εγκριθεί στην  πρόσφατη προκήρυξη μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και για το αν έχετε προβλέψει προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες τραπεζοκομίας κι επιπλέον επιμέλεια στην καθαριότητα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη και τις δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση του ολοήμερου. Θεωρούμε αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες να μην υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαδικασία σίτισης των μικρών μαθητών.

Επίσης , θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το αν και πότε έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις – απεντομώσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις μετά από την χρήση τους κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και σε περίπτωση που αυτές δεν έχουν πραγματοποιηθεί , να μας ενημερώσετε αν αυτές είναι προγραμματισμένες να γίνουν πριν την 01/09/2020 που είναι η ημερομηνία προσέλευσης των εκπαιδευτικών.

Θα θέλαμε επιπροσθέτως να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν έχετε λάβει τις πιστώσεις από το Υπουργείο, τι ύψους είναι αυτές και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας  προκειμένου να ανταποκριθείτε στα διάφορα προβλεπόμενα από το Υπουργείο μέτρα και αφορούν την προστασία των μαθητών από τον κορωνοϊό, την εποχική γρίπη κ.α.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε για τις γραπτές απαντήσεις σας καθώς και τον προγραμματισμό δια ζώσης συνάντησης μαζί σας τις αμέσως επόμενες ημέρες με εκπροσώπους του Διοικητικού μας Συμβουλίου, στην οποία θα ήταν χρήσιμη η παρουσία των κ.κ. Αντιδημάρχου Παιδείας και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού

Η Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας

Ξανθάκη Μαργαρίτα                            Προφίλης Χρήστος "

​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ​ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των   φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση ...