01 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (προς τους Συλλόγους Γονέων)

  

 Επιστολή για τον συντονισμό των ενεργειών των Συλλόγων Γονέων, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων,  έστειλε η Ένωση στις 27/08/2020. 
   Η επιστολή έχει ως εξής:

"

Ως Ένωση Γονέων Παπάγου- Χολαργού, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά  με τους όρους  για το άνοιγμα των σχολείων που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ σε ημερομηνία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί (7 ή 14 Σεπτεμβρίου).

 

Η αγωνία μας, προέρχεται, κυρίως από το γεγονός ότι ενώ υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος να σχεδιαστεί το άνοιγμα των σχολείων ολοκληρωμένα και με όλους τους απαραίτητους όρους που να εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικείων τους, από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου προκύπτει ότι τα όποια μέτρα ουσιαστικά περιορίζονται στην απαραίτητη χρήση μάσκας και στις διαφορετικές ώρες των διαλειμμάτων. Οι ανησυχίες μας εντείνονται σε συνδυασμό με τη νέα έξαρση κρουσμάτων του covid-19.

Ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η μείωση μαθητών ανά τάξη με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε από την 1η μέρα των μαθημάτων να μην υπάρχει κανένα κενό με επιπλέον στήριξη της ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη της χαμένης ύλης με κατάλληλο παιδαγωγικό τρόπο, οι προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης, τραπεζοκομίας κλπ, ο σχεδιασμός προληπτικών μέτρων με την δυνατότητα δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η εξασφάλιση δωρεάν και σε επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Έχοντας ως στόχο το άνοιγμα των σχολείων να συνοδεύεται από όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν  την υγιεινή και ασφάλεια, ως Ένωση Γονέων προσκαλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να είναι σε ετοιμότητα, για άμεση επικοινωνία και συνεργασία, και να προχωρήσουν ΠΡΙΝ το άνοιγμα των σχολείων στις παρακάτω κινήσεις:

 

1)    Οι Σύλλογοι Γονέων κάθε Σχολείου, να προβούν σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων ΠΡΙΝ αυτά ανοίξουν, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία για την τήρηση των επίσημων οδηγιών.

2)    Οι Σύλλογοι Γονέων να ζητήσουν τη σύγκλιση των Σχολικών Συμβουλίων πριν την έναρξη των μαθημάτων.

3)    Να παραλάβουμε έγκαιρα τις επίσημες Οδηγίες του Υπουργείου, όπως προανήγγειλε η Υπουργός (ότι θα σταλούν στα Σχολεία και τους Γονείς) και να τις στείλουμε στους γονείς των Σχολείων μας, αν δε το κάνουν τα Σχολεία.

4)    Την ημέρα ανοίγματος των Σχολείων, μέλη των Δ.Σ. μας, να παρίστανται στο σχολείο, για να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση και την τήρηση των επίσημων οδηγιών επί τόπου.

 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων, στον Δήμο (σας την επισυνάπτουμε).

 

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ενημερώνουν τους γονείς των Σχολείων, για οποιεσδήποτε ενέργειες, κινήσεις, απαντήσεις από τους αρμοδίους.

 

Σε κάθε περίπτωση όπου δεν τηρούνται οι αναγκαίοι όροι για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά την επανέναρξη των μαθημάτων, να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Δήμο, συντονίζοντας τις κινήσεις μας με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και τους συλλογικούς φορείς των εκπαιδευτικών..

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού "

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...