13 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού για το άνοιγμα των σχολείων


Αγαπητοί γονείς,

σας ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία, με χαμόγελα, με επιτυχίες! Με δύναμη και αντοχή, ώστε μαζί οι γονείς σα μια γροθιά να σταθούμε όρθιοι, δίπλα στα παιδιά μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το σχολείο, τη μόρφωση, τη ζωή που δικαιούνται. Γιατί... "την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις"!

Θα είναι ιδιαίτερη αυτή η χρονιά. Γιατί στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας και στην εκπαίδευση των παιδιών μας, έρχονται να προστεθούν οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και στη θέρμανση που επιτείνονται από τον πόλεμο που μαίνεται ακόμα, η ανησυχία στην αγορά εργασίας, με την πανδημία του κορονοϊού που δε μας έχει εγκαταλείψει.

Στο «δύσκολο χειμώνα» που προμηνύεται, εμείς οι γονείς, μπορούμε να κάνουμε τις αγωνίες μας κίνητρο και με όπλο τα αυτονόητα δικαιώματά των παιδιών μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα απασχολούν τις οικογένειές μας. Μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με δύναμη τη συμμετοχή μας, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, μπορούμε να προτάξουμε ακόμα πιο δυναμικά τις ανάγκες των παιδιών μας για σύγχρονη, ολόπλευρη, ενιαία δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν μόρφωση.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
  • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.
  • Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών.
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α).
  • Μόνιμος δάσκαλος σε κάθε ολοήμερο τμήμα για την εξασφάλιση της σταθερής παιδαγωγικής σχέσης και μελέτης των μαθητών.
  • Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
  • Επιτάχυνση της ανέγερσης των σχολείων που έχουν ήδη ιδρυθεί στο Δήμο μας, καθώς και των αναγκαίων υλικοτεχνικών εργασιών για τη συντήρηση των σχολείων.
  • Αραίωση των μαθητών στα τμήματα, καμιά σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα test για τον covid στη σχολική κοινότητα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του κράτους. Καμία επιβάρυνση των γονιών για την υγεία των παιδιών μας.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...