17 Ιανουαρίου 2023

Διαδικασία νομιμοποίησης των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στην Ένωση Γονέων

Καλημέρα!​

​​Σύμφωνα με το νόμο για τις εκλογικές διαδικασίες των οργανώσεων γονέων, οι εκλογές της Ένωσης Γονέων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο κάθε μονού έτους, δηλαδή ​​έως το τέλος Μαρτίου 2023.

​​Παρακαλούμε τους Συλλόγους να μεριμνήσουν για την κατάθεση των νομιμοποιητικών εγγράφων τους από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες​,​ στηνΈνωση Γονέων.

Για τους Συλλόγους που είναι ήδη Μέλη της Ένωσης Γονέω​​ν
1) Κατάσταση ψηφισάντων. Σε αυτή θα αναφέρονται τα ​​ονόματα αυτών που ψήφισαν και ο ​​αριθμός των παιδιών που εκπροσωπούν, με την​​υπογραφή ενός εκάστου.
2) Αντίγραφο του ​​πρακτικού Αρχαιρεσιών με τις ​​υπογραφές της εφορευτικής επιτροπής. Στο πρακτικό θα πρέπει να αναγράφεται ο ​​αριθμός των μαθητών που εκπροσωπήθηκαν από τους γονείς τους κατά τις εκλογές καθώς και τα ​​ονοματεπώνυμα και τα ​​στοιχεία επικοινωνίας​​τηλέφωνα,e​​mail- των ​​εκλεγομένων και των ​​αναπληρωματικών σε κάθε όργανο.
3) ​​Βεβαίωση του/της Διευθύντριας του Σχολείου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή του/της Προϊσταμένης Νηπιαγωγείων για το Μαθητικό Δυναμικό του εκάστοτε Σχολείου.
4) ​​Πρακτικό του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου με τη συγκρότησή του σε σώμα.

Λόγω τροποποιήσεων καταστατικών σε ορισμένους Συλλόγους, ​​παρακαλούμε όλους τους Συλλόγους που είναι μέλη της ΈνωσηςΓονέων να προσκομίσουν κατά τη διαδικασία της νομιμοποίησης επικυρωμένο το ισχύον καταστατικό τους, ώστε να επιβεβαιωθεί οαριθμός των μελών του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που εκλέγονται.

Όλα τα παραπάνω έγγραφα, ​​θα πρέπει να κατατεθούν στην Ένωση Γονέων σε πιστά αντίγραφα των προτύπων, με σφραγίδα τουΣυλλόγου.

​​Για τους Συλλόγους που δεν έχουν εγγραφεί σαν Μέλη της Ένωσης Γονέων (3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού)
Όλα τα παραπάνω έγγραφα και επιπλέον:
​5​) ​​Επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού του Συλλόγου του Σχολείου.
​6​) ​​Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου για την εγγραφή του ως Μέλους στην Ένωση.

Αντίστοιχα, τα παραπάνω ​​θα πρέπει να κατατεθούν στην Ένωση Γονέων σε πιστά αντίγραφα των προτύπων, με σφραγίδα του Συλλόγου.

Διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης Εκπροσώπων
Τα δικαιολογητικά θα ελεγχθούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, που θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα ​και για καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας στο χώρο του 2ου & 3ου Δημοτικού Χολαργού, θα ελεγχθούν τα έγγραφα των Συλλόγων:

  • όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου, καθώς και των Νηπιαγωγείων της κοινότητας Παπάγου, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00-21:30

  • όλων των σχολείων β'βάθμιας του Δήμου, καθώς και των Νηπιαγωγείων της κοινότητας Χολαργού, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00-21:30

​Τα έγγραφα θα πρέπει να φέρει εκπρόσωπος του κάθε συλλόγου. Συνίσταται ο εκπρόσωπος να παραμείνει για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παρουσία του και να ενημερωθεί για τυχόν ελλείψεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος ή ερωτήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...