21 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΨΥ


Συνάντηση με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων Παπάγου - Χολαργού κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος.   
Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο και τη Γ.Γραμματέα.  Οι κες Μ. Ξανθάκη και Α. Καβάσιλα, ενημερώθηκαν για τη δράση του ΕΠΙΨΥ και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στους δημότες (εφήβους και ενηλίκους) του δήμου μας, δεδομένου ότι το Ινστιτούτο εδρεύει στα όρια της κοινότητας Παπάγου με το Δήμο Αθηναίων (πίσω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Παπάγου), ενώ ενημέρωσαν για θέματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές και οι οικογένειές τους καθώς και παρέθεσαν θεματολογία πάνω στην οποία θα μπορούσαν να επιμορφωθούν γονείς και παιδιά. 

Παρακάτω παραθέτουμε έντυπο υλικό που διέθεσε στην Ένωση Γονέων το ΕΠΙΨΥ για την ενημέρωση των μελών της και των γονέων στο σύνολό τους.



             


Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. 


ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 (για τις περιοχές Παπάγου, Χολαργού, Χαλανδρίου, Ψυχικού και Ελληνορώσων)


Είναι υπηρεσία ψυχικής υγείας, που λειτουργεί από το 2009 και παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους των περιοχών Παπάγου, Χολαργού, Χαλανδρίου, Ελληνορώσων και Ψυχικού.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας και εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Την επιστημονική και διοικητική ευθύνη λειτουργίας του έχει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας απευθύνονται ενήλικα άτομα ή έφηβοι (άνω των 16 ετών) που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με παραπομπή από άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, από κοινωνικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης ή και από επαγγελματίες υγείας.

Στόχος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας είναι η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση / θεραπεία όλου του φάσματος των ψυχιατρικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά και η προαγωγή και βελτίωση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:
          συμβουλευτική σε άτομα με προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα
          διαγνωστική εκτίμηση και εκτίμηση αναγκών
          ψυχολογική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών
          ψυχιατρική διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση
          παρέμβαση στην κρίση που δημιουργούν οι ψυχικές διαταραχές
          ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση
          πρόληψη και πρώιμη παρέμβαση
          συμβουλευτική σε ομάδες και οργανισμούς

Όλες οι υπηρεσίες και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που αναπτύσσονται στο Κέντρο στηρίζονται στην εξατομικευμένη προσέγγιση, προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου που ζητά τις υπηρεσίες του και περιλαμβάνουν: ατομική ή οικογενειακή ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Παράλληλα, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας αναπτύσσει, σε συνεργασία με άλλους φορείς και υπηρεσίες, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των φορέων της περιοχής ευθύνης του σε θέματα ψυχικής υγείας, με στόχο:

          την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών,
          την αναγνώριση και έγκαιρη αντιμετώπισή τους,
          τον  αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και την καταπολέμηση του “στίγματος” που την περιβάλλει,
          την οικοδόμηση μιας θετικής εικόνας για τον ψυχικά ασθενή, και
          την αγωγή υγείας και ψυχικής υγείας του πληθυσμού

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας συνεργάζεται με όλες τις άλλες υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας και κυρίως με την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”, την Πανεπιστημιακή Κλινική του “Αιγινήτειου” Νοσοκομείου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Παρασκευής.

Η επιστημονική - θεραπευτική ομάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας απαρτίζεται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικό προσωπικό.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) από τις 9.00΄ το πρωί  έως τις 15.30΄ το απόγευμα.
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρόγραμμα του Κέντρου επεκτείνεται έως τις 18.00΄ το απόγευμα. Το Κέντρο δεν λειτουργεί κατά τις επίσημες αργίες.

Βρίσκεται στο Δήμο Παπάγου, στην οδό Σωρανού Εφεσίου 2, λίγο πριν το Πνευματικό Κέντρο Παπάγου και εξυπηρετείται από τη Δημοτική Συγκοινωνία Παπάγου και τις λεωφορειακές γραμμές 408 και 409 (10η στάση Παπάγου), καθώς και από το ΜΕΤΡΟ (στάση “Κατεχάκη”) μέσα από το Γενικό Νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.
Πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορεί να πάρει κάθε ενδιαφερόμενος στα τηλέφωνα:

210 61 70 071  &  210 61 70 072

ή στο






Δελτίο Τύπου σχετική με την ανυπαρξία ενεργών ΥΔΕ στα σχολεία του Δήμου

Δυστυχώς αυτό που υποστήριζε εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι, επιβεβαιώνεται περίτρανα με τις σπασμωδικές κινήσεις...